«ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ» ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Ο Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ - «H ΤΤΡΟΙΚΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ» ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αυτόν της ΔΗΜΑΡ να εκφράζουν τη σφοδρή τους αντίθεση στις απαιτήσεις της τρόικας για τα εργασιακά ζητήματα.... «H τρόικα
παίζει με τη φωτιά στην Ελλάδα και την ευρωζώνη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά τη σύσκεψη, κάνοντας λόγο για «σκόπιμη η καθυστέρηση των συζητήσεων εκ μέρους της τρόικας». Το πακέτο που θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή «θα πρέπει να είναι το τελευταίο και να είναι και δίκαιο. Το πακέτο θα πρέπει να βγάλει οριστικά την Ελλάδα από την κρίση», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για τα εργασιακά θέματα ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «άλλες παρεμβάσεις στα εργασιακά δεν βοηθούν, αφού αυτά που αποφασίστηκαν το Φεβρουάριο είναι το πιο ακραίο σημείο». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε παράλληλα τη στήριξή του στην κυβέρνηση.
«Η τρόικα προβάλλει αξιώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με όσα πρέπει να γίνουν για τα 11,5 δισ.» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης λίγο νωρίτερα, μετά το τέλος της σύσκεψης.
«Δεν θα ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ τα οποιαδήποτε μέτρα που έχουν σχέση με τα εργασιακά ζητήματα» τόνισε, κάνοντας λόγο για αξιώσεις που στοχεύουν στην ισοπέδωση της εργασίας. «Θα στηρίξουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές πλην των εργασιακών» είπε ακόμα. «Πρέπει να καταλάβει η τρόικα ότι οι απαιτήσεις της υπερβαίνουν τις αντοχές της κοινωνίας» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς συμπλήρωσε ότι «θα εγκρίνουμε τα μέτρα που στηρίζουν την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας» επισημαίνοντας ότι «χρειάζεται χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής».
«Πρέπει να πάρουμε τη δόση μέσα στο Νοέμβριο» ήταν η εντολή των κυβερνητικών εταίρων προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, οι οποίοι έδωσαν το παρών στη σύσκεψη και ενημέρωσαν τους πολιτικούς αρχηγούς για τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της τρόικας, που γίνονται σε συγκρουσιακό κλίμα.

Λίγο μετά τις 19:00 ο κ. Βρούτσης αποχώρησε από τη Βουλή, για να μεταβεί στο υπουργείο Οικονομικών για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών. Σαράντα λεπτά αργότερα, ο κ. Στουρνάρας, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα (ο οποίος επίσης βρέθηκε στη συνάντηση), αποχώρησαν από τη Βουλή με κατεύθυνση το υπουργείο Οικονομικών.
Keywords
Τυχαία Θέματα