ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑΣ...

«Μέχρι τώρα, έχουμε έναν πρωθυπουργό κρυπτόμενο, ο οποίος αρνείται χωρίς σοβαρά επιχειρήματα την επικοινωνία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» τόνισε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης...

αναφορικά με το ενδεχόμενο συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Αντώνη Σαμαρά

«Είναι ολοφάνερο ότι υπάρχουν διαφορές, αλλά όταν η χώρα βρίσκεται
σε αυτήν την κατάσταση, η επικοινωνία ανάμεσα στις δύο βασικές πολιτικές δυνάμεις είναι αυτονόητη. Δεν μπορεί να κυβερνάται η χώρα με νοοτροπίες Μαρίας Αντουανέτας, επειδή κάνει ο Τσίπρας σκληρή κριτική να μη συζητάμε μαζί του. Μένει να αποδειχθεί τι μπορεί να συζητηθεί και να προκύψει από μια τέτοια συνάντηση, αρκεί να γίνει αυτή η συνάντηση. Είναι αυτονόητο ότι κάθε πλευρά θα προσέλθει και θα καταθέσει τις θέσεις που έχει διατυπώσει και εκεί θα φανεί το περιθώριο τι συμφωνία μπορεί να υπάρξει ή όχι. Και συμφωνία να μην υπάρξει, για να επιβεβαιωθούν οι διαφωνίες, το να υπάρξουν υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε ένα τραπέζι ο απερχόμενος Πρωθυπουργός με τον πιθανότατα επερχόμενο πρωθυπουργό και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι κακό για τη χώρα. Μάλλον καλό είναι. Προϋπόθεση για να υπάρξει, παρά τις διαφορές μας σ’ αυτό το θέμα, ένα έδαφος επικοινωνίας και διαλόγου είναι να αναγνωρίσει επιτέλους η κυβέρνηση το αυτονόητο. Αυτό που λένε οι κορυφαίοι οικονομολόγοι και το ίδιο το ΔΝΤ: ότι το χρέος της χώρας, το οποίο έχει σκαρφαλώσει πάνω από το 175% του ΑΕΠ, δεν είναι διαχειρίσιμο και βιώσιμο», σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ οποίος μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM».

Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλου ο οποίος άφησε ανοιχτό ένα ενδεχόμενο συνέχισης της μνημονιακής πολιτικής, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε: «Ο ίδιος ο Αλέξης Μητρόπουλος θεωρεί, απ’ όσο γνωρίζω, τη διατύπωση αυτή άστοχη και ότι δεν απέδωσε ακριβώς αυτό που έχει να πει. Και δεν συνηθίζω να σχολιάζω δηλώσεις συναδέλφων μου. Αυτό που θέλω εγώ να πω, είναι αυτό που λέει η κοινή λογική. Όσο πιο δυνατός είναι στην κάλπη ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο ισχυρός θα είναι στην κυβέρνηση και στη διαπραγμάτευση. Και νομίζω ότι αυτό ήθελε να πει ο κ. Μητρόπουλος και ενδεχομένως η διατύπωση αδικεί την ακρίβεια της σκέψης του».
Keywords
Τυχαία Θέματα