Δεύτερη σύλληψη για τα πυρά στη Γιορτή της Μητέρας στη Νέα Ορλεάνη

Ακόμη έναν ύποπτο για τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε παρέλαση την Ημέρα της Μητέρας, συνέλαβε η αστυνομία της Νέας Ορλεάνης. ..

Πρόκειται για τον 24χρονο Shawn Scott, αδελφό του 19χρονου Akein Scott που συνελήφθη την Τετάρτη. Ο 24χρονος Scott
συνελήφθη την Πέμπτη την ώρα που προσπαθούσε να κρυφτεί σε μια κατοικία, ενώ άλλοι τέσσερις ύποπτοι για συνεργία βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τα δύο αδέλφια φέρονται ως μέλη σε συμμορίες και είχαν σχεδιάσει μαζί την επίθεση στην οποία τραυματίσθηκαν 19 άνθρωποι -ανάμεσά τους δύο παιδιά- εκ των οποίων τρεις νοσηλεύονται ακόμα σε σοβαρή κατάσταση.
Κατά ανακοινώσεις της και οι δύο έχουν βεβαρημένο «ιστορικό», καθώς έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για ναρκωτικά, για παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση κατά της αρχής.
Ο καθένας από τους δύο συλληφθέντες αντιμετωπίζει είκοσι κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας, δεύτερου βαθμού, ενώ η εγγύηση του Akein ορίστηκε στα 10 εκατ. δολάρια, κατά την πρώτη του ακρόαση στο Δικαστήριο, την Πέμπτη.
Ο 19χρονος εμφανίστηκε με χειροπέδες και πορτοκαλί στολή και στάθηκε σιωπηλός καθ΄ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Η επόμενη ακρόασή του ορίστηκε για τις 16 Ιουλίου, ωστόσο για τον αδελφό του, Shawn, δεν έχει προγραμματιστεί ακόμη.
Το περιστατικό δεν παραπέμπει σε τρομοκρατική ενέργεια, αλλά εντείνει τις ανησυχίες για την ασφάλεια στην πόλη καθώς πρόκειται για το τρίτο περιστατικό φέτος σε ανοικτές εκδηλώσεις στη Νέα Ορλεάνη.
Τον Ιανουάριο, πυροβολισμοί τραυμάτισαν πέντε άτομα στην παρέλαση για την ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ενώ το Μάρτιο τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σε ανάλογο περιστατικό για το Καρναβάλι.
Keywords
Τυχαία Θέματα