Χρήστος Παπουτσής: “Το ΠΑΣΟΚ έπεσε”

Για το μνημόνιο, την ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και την κυβέρνηση Παπαδήμου που -όπως είπε χαρακτηριστικά- ήταν “λανθασμένη πολιτική επιλογή”, μίλησε ο Χρήστος Παπουτσής στο σημερινό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.... “Είχα εκφράσει επιφυλάξεις για το πρώτο μνημόνιο.
Έγινα στόχος ανελέητης κριτικής μέσα και έξω από το ΠΑΣΟΚ. Δεν συζητάμε αίτια και λάθη που μας εγκλώβισαν. Το ΔΝΤ το έφεραν η Μέρκελ, ο Σαρκοζί και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις!”, είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: “Έγιναν πρωτοφανείς εκβιασμοί στη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ από ντόπια κα ξένα συμφέροντα. Σιωπήσαμε και δεν συζητήσαμε την ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου και τη διαγραφή 35 βουλευτών. Το μνημόνιο δεν ήταν και δεν είναι η ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ. Χρειάζεται, όμως, ρεαλισμός και μετριοπάθεια. Χρειαζόμαστε μια ρεαλιστική πολιτική, χωρίς να απεμπολούμε τις αρχές μας. Η ανάπτυξη είναι απαραίτητη εδώ και τώρα, όπως και ο αγώνας μας για να σωθούν η Ελλάδα και οι Έλληνες”.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση Παπαδήμου, είπε: “Απαιτείται πολιτική σταθερότητα και δεν υπάρχουν περιθώρια για παιχνίδια εξουσίας. Ποτέ ως ΠΑΣΟΚ δεν παίξαμε τα ρόλο του κομπάρσου. Ήταν λανθασμένη πολιτική επιλογή η κυβέρνηση Παπαδήμου και έπρεπε να πάμε σε εκλογές. Σε καμία περίπτωση η συμμετοχή στην κυβέρνηση δεν δικαιολογεί την μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ σε υποστήλωμα της συντηρητικής παράταξης. Είναι υπεύθυνη πολιτική επιλογή η συμμετοχή της κυβέρνησης, αλλά με “κόκκινες γραμμές” πλέον”.

Τέλος, αναφέρθηκε στο ρόλο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση,τονίζοντας: “Ως πότε θα επιτρέπουμε στα συμφέροντα και τους εξωθεσμικούς παράγοντες να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις; Δεν υπάρχει μέλλον σε ένα κόμμα που επιδιώκει συμπληρωματικούς ρόλους. Μπορούμε να επιδιώξουμε την πολιτική ηγεμονία”.
Keywords
Τυχαία Θέματα