ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΙΑ ΟΜΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ...

Είναι ο φόβος και ο τρόμος κάθε μικρού παιδιού και το μαρτύριο όλων το γονέων! Μπορεί τα εμβόλια και οι απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις να προστατεύουν τα παιδιά μας από διάφορες ασθένειες και στην πραγματικότητα να μην πονάνε...

τόσο πολύ, η εικόνα ωστόσο ενός γιατρού με μια βελόνα στο χέρι είναι ικανή να κάνει ένα παιδί να τρέξει για να κρυφτεί! Το θέμα όμως είναι ότι μέχρι την ηλικία των 4 χρειάζονται περίπου 20 εμβολιασμοί. Εδώ είναι λοιπόν έξι χρήσιμες συμβουλές για να κάνουμε την επόμενη επίσκεψη μας στον γιατρό μια πιο ομαλή εμπειρία!

Πείτε την αλήθεια

Σε περίπτωση
που το παιδάκι σας σας ρωτήσει τον λόγο της επίσκεψής σας στον παιδίατρο ή μικροβιολόγο και εάν θα εμβολιαστεί ή θα του πάρουν αίμα, μην προσπαθήσετε να αποφύγετε την απάντηση ή το αρνηθείτε. Πείτε του απλά την αλήθεια, ότι δηλαδή το εμβόλιο είναι κάτι που το προστατεύει από τις αρρώστιες και όχι τιμωρία. Επίσης μην του πείτε ότι η ένεση δεν πονάει καθόλου, διότι το παιδί σας θα καταλάβει ότι λέτε ψέματα και θα χάσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό σας. Αντ’ αυτού απαντήστε απλά και με ειλικρίνεια λέγοντας, «Ναι, αλλά θα πονέσει πολύ λίγο και μόνο για λίγα δευτερόλεπτα». Όταν τελειώσετε φροντίστε να του δείξετε πόσο περήφανη είστε για εκείνο και χαμογελάστε για να καταλάβει ότι ήταν μια μικρή διαδικασία που τελείωσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα