ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΜΘΥΝΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ…

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε επιμήκυνση του σχολικού έτους, σε μείωση των αργιών και αλλαγή της διδακτέας ύλης στα σχολεία, παρουσιάζεται σε συνέντευξή του ο υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Ο υπουργός στο "Πρώτο Θέμα" προαναγγέλλει...
αλλαγές στα σχολικά εγχειρίδια και στη διδακτέα ύλη, που θα «δομούνται με κριτήριο τι χρειάζεται ο μαθητής και όχι ο καθηγητής, για να συμπληρώσει τις ώρες του». Υπογραμμίζει
πως οι αλλαγές που δρομολογήθηκαν στο λύκειο θα ισχύσουν στο ακέραιο από τη φετινή χρονιά και τα μισά θέματα στα οποία θα εξεταστούν οι μαθητές της Α Λυκείου θα προέρχονται από την Τράπεζα Θεμάτων.
Ο κ.Αρβανιτόπουλος δηλώνει ότι στο σχολικό έτος «περισσεύουν οι αργίες» και προαναγγέλλει πως θα προχωρήσει σε κινήσεις που θα στοχεύουν στην αύξηση της διάρκειας του σχολικού έτους.
Τέλος επαναλαμβάνει τη θέλησή του να προχωρήσει στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, χαρακτηρίζοντας τις αντιδράσεις «κύκνειο άσμα μιας συντεχνίας και όχι μιας πλειοψηφίας που επιζητεί την αξιολόγηση».
Συγκεκριμένα στην ερώτηση: -Προτίθεστε να αλλάξετε και τη διάρκεια του σχολικού έτους;
Πιστεύω ότι περισσεύουν οι αργίες. Οι μαθητές πρέπει να μάθουν περισσότερα και καλύτερα. Γι’ αυτό χρειάζεται πέραν της εμβάθυνσης του μαθήματος η επιμήκυνση του σχολικού έτους. Τα Δημοτικά μας κάνουν μάθημα 170 ημέρες και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια 150. Άλλωστε, ιδιαίτερα στο Λύκειο, περισσότερες ημέρες στο σχολείο σημαίνει λιγότερες ώρες στο φροντιστήριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα