Χωρίς τον Μανιτάκη άρχισε το υπουργικό συμβούλιο

Σε εξέλιξη είναι απο τις 18.30 η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ενώ συμφωνα με πληροφορίες ενδεχομένως να μην κατατεθεί σήμερα το πολυνομοσχέδιο.... Στη σκιά της απόσυρσης της διάταξης για τις απολύσεις των συμβασιούχων και άλλων δύο διατάξεων του πολυνομοσχεδίου, άρχισε στις 18.30 η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

Απο
τη συνεδρίαση απουσιάζει ο Αντώνης Μανιτάκης ο οποίος δήλωσε ασθένεια ωστόσο, κατά πολλούς ενδεχομένως να πρόκειται για "διπλωματική" απουσία, μετά το σάλο που προκλήθηκε με τη διάταξη και την κόντρα με τον Αντώνη Ρουπακιώτη. Την άποψη αυτή ενισχύουν και οι πληροφορίες που υπάρχουν οτι αναμένεται ανακοίνωση απο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η οποία θα εξηγεί την πλευρά του υπουργού σχετικά με ότι έγινε με την επίμαχη διάταξη.

Λίγες ώρες νωρίτερα και ενώ μια διάταξη στο πολυνομοσχέδιο είχε κάνει άνω - κάτω όλη την κυβέρνηση, τελικά με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, αποφασίσθηκε να αποσυρθεί η επίμαχη διάταξη Μανιτάκη, που προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.
Προηγήθηκε επικοινωνία συνεργατών του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και στην συνέχεια του κ. Κουβέλη με τους αρμόδιους υπουργούς.
Η διάταξη, όπως έγινε γνωστό από τη γραμματεία της κυβέρνησης, θα κατατεθεί μετά το Πάσχα με νέα διατύπωση, που θα εξασφαλίζει τη συναίνεση όλων των μερών.
Λίγη ώρα νωρίτερα πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης διεμήνυαν ότι ο Αντώνης Ρουπακιώτης δεν πρόκειται να υπογράψει τις επίμαχες ρυθμίσεις του συναδέλφου του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης, Αντώνη Μανιτάκη, για την κατάργηση της δικαστικής προστασίας των εργαζομένων.

Οι ίδιες πηγές, έλεγαν με έμφαση ότι αποκλείεται κατηγορηματικά- ότι ο υπουργός θα αποδεχθεί «επιλογή» να εισαχθούν αυτές οι ρυθμίσεις στη Βουλή με το πρόσχημα ότι δεν χρειάζεται η δική του υπογραφή στο επίμαχο νομοσχέδιο, κι αυτό -όπως πρόσθεσαν- «για λόγους ουσίας, αφού επιχειρείται να καταργηθούν όσα στοιχεία έχουν απομείνει στο Κράτος Δικαίου και επειδή υπήρξε μεθόδευση σε βάρος του υπουργείου Δικαιοσύνης, τη στιγμή μάλιστα που συμβάλλει στη συνοχή της κυβέρνησης».

Στο υπουργικό, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να παρουσιάσει τον απολογισμό του τριμήνου και συγχρόνως να δώσει το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.
Πληροφορίες αναφέρουν οτι ίσως να μην κατατεθεί σήμερα το πολυνομοσχέδιο, όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά αύριο, Παρασκευή.

Στις 20.30 αναμένεται να συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για να εξετάσει το πολυνομοσχέδιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα