ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ...

Η έκδοση κοινού ανακοινωθέντος από το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, αποτελεί μια θετική εξέλιξη στις εξαιρετικά δύσκολες διαπραγματεύσεις που φαίνεται να έχει μπροστά της η ελληνική κυβέρνηση. Δείχνει ότι, έστω και στην ύστατη ώρα, το πολιτικό...

σύστημα αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη για επίτευξη συμφωνίας.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μίχαλος*

Αυτά που συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί αποτελούν πάγιες θέσεις του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Πράγματι, προτεραιότητα για τον επιχειρηματικό κόσμο, αποτελεί η επαρκής
κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας, ενώ πάγια θέση των Επιμελητηρίων είναι ότι η χώρα χρειάζεται αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, για την προώθηση της ανάπτυξης, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις.

Ιδιαίτερα η επισήμανση στο κοινό ανακοινωθέν για ένα ισχυρό, εμπροσθοβαρές, αναπτυξιακό πρόγραμμα, πρωτίστως για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους.

Κυρίως, αν θέλουμε την επιβίωση της ελληνικής οικονομίας, τα μέτρα που θα περιλαμβάνει η όποια νέα συμφωνία, θα πρέπει να είναι ισοβαρώς κατανεμημένα.

Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα, τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και των δανειστών, έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό την αύξηση της φορολογίας. Αυτή η επιλογή θα έχει καταστροφικές συνέπειες, σε μια οικονομία που ήδη επιστρέφει στην ύφεση. Θα πρέπει άπαντες να συνειδητοποιήσουν ότι, χωρίς ουσιαστικά μέτρα για την ενδυνάμωση του ιδιωτικού τομέα και την κινητοποίηση της επενδυτικής δραστηριότητας, η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση.

Αναμένουμε, λοιπόν, από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τη δέσμευσή της και να επιτύχει μια συμφωνία που θα διασφαλίσει τη θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη και στην Ε.Ε., αλλά και από τους εταίρους της χώρας, να δώσουν μια ευκαιρία πραγματικής ανάκαμψης στην Ελλάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα