Χάνει έδαφος η κυβέρνηση Λέτα…

Πτώση παρουσιάζει η δημοτικότητα της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα, σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα που διεξήχθη από την εταιρεία Ipsos και η οποία δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα «Corriere della Sera»...

Τον περασμένο Απρίλιο, αμέσως μετά τη σύστασή της, η δημοτικότητα της κυβέρνησης ευρείας συμμαχίας έφθανε το 60%. Σήμερα, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, δεν ξεπερνά το 45%.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, το έργο της κυβέρνησης Λέτα λαμβάνει την έγκριση κυρίως των συνταξιούχων και των πολιτών
με απολυτήριο γυμνασίου.

Αντιθέτως, αρνητική είναι η στάση των ελεύθερων επαγγελματιών και των νοικοκυρών, δύο κατηγορίες -όπως τονίζουν οι αναλυτές- οι οποίες πλήττονται με μεγάλη σφοδρότητα από την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με την «Corriere della Sera», η πτωτική πορεία της δημοτικότητας της ιταλικής κυβέρνησης οφείλεται, κατά κύριο λόγο, σε δύο στοιχεία: στην αποχώρηση του κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την κυβερνητική πλειοψηφία και στις μέχρι τώρα προσπάθειες για τον περιορισμό της ανεργίας και της φορολογικής πίεσης και για την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των Ιταλών, οι οποίες κρίνονται ακόμη ανεπαρκείς.

Σε σχέση, τέλος, με τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις, το 54% των ερωτηθέντων επιθυμεί να μπορέσει η κυβέρνηση Λέτα να συνεχίσει το έργο της, ενώ το 42% τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών.
Keywords
Τυχαία Θέματα