Χαμενέι: Η κριτική για τις εκλογές μπορεί να βοηθήσει τους εχθρούς του Ιράν

Προειδοποίηση προς τους ιρανούς πολίτες πως η άσκηση κριτικής για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές ενδέχεται να βοηθήσει τους εχθρούς της Τεχεράνης απηύθυνε ο Ανώτατος Ηγέτης του περσικού κράτους, Αγιατολάχ Αλί Χαμενέι...

«Οι πάντες, ακόμη και αυτοί που πραγματοποιούν γενικές συστάσεις για τις εκλογές [εκφράζοντας] ανησυχίες, θα πρέπει να προσέχουν να μην εξυπηρετούν τους στόχους του εχθρού», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ.
Χαμενέι, μέσω γραπτής δήλωσης που δημοσιοποιήθηκε στον επίσημο ιστότοπό του.

Οι προεδρικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τον ερχόμενο Ιούνιο, και τα σχόλια του κ. Χαμενέι πιθανότατα αντανακλούν την επιθυμία της ιρανικής ηγεσίας να αποφύγει τυχόν επανάληψη των ταραχών που προέκυψαν κατά την εκλογική αναμέτρηση του 2009, όταν η Τεχεράνη δοκιμάστηκε από πολυήμερες οδομαχίες μεταξύ υποστηρικτών της αντιπολίτευσης και των σωμάτων ασφαλείας.

Οι διαδηλωτές κατηγορούσαν την κυβέρνηση πως νόθευσε το αποτέλεσμα των εκλογών του 2009, εξασφαλίζοντας την επανεκλογή του νυν προέδρου, Μαχμούντ Αχμαντινεντζάντ.

Παράλληλα, η δήλωση Χαμενέι έρχεται, ενδεχομένως, ως απάντηση στον πολιτικό διάλογο που εξελίσσεται αυτή την ώρα στο Ιράν, αναφορικά με το εάν οι μετριοπαθείς ή μεταρρυθμιστές πολιτικοί θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές.

Υπενθυμίζεται πως δύο εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης στις εκλογές του 2009, οι Μιρχοσσείν Μουσάβι και Μεχντί Καρούμπι, παραμένουν υπό κατ’ οίκον περιορισμό επί σχεδόν δύο χρόνια.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/221152/hamenei-i-kritiki-gia-tis-ekloges-borei-na-voithisei-tous-ehthrous-tou-iran/#ixzz2HQMSYqnZ
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook
Keywords
Τυχαία Θέματα