Μπλακ άουτ ασφαλείας στον Κορυδαλλό

zougla.grΣκανδαλώδης υπόθεση αναδύεται από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, με αφορμή την απόδραση του μέλους της συμμορίας των «ροζ πανθήρων», Jana Circovic, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης....

Όπως προκύπτει από τα απολογητικά υπομνήματα της υπαλλήλου του σωφρονιστικού ιδρύματος που κατηγορείται για «συνέργεια σε απόδραση», αλλά και δεύτερης υπαλλήλου που βίωσε από κοντά το συμβάν, καθώς είχε βάρδια εκείνη την ημέρα, ο συναγερμός είχε τεθεί σε αχρηστία.
Επί της ουσίας, επί έναν ολόκληρο χρόνο το σύστημα συναγερμού
είχε τεθεί εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί το έργο της υψηλόσωμης μπασκετμπολίστριας και των συνεργών της… Οι υπάλληλοι έτρεξαν να ενεργοποιήσουν τον συναγερμό αλλά μάταια. Επίσης, η κατηγορούμενη σωφρονιστική υπάλληλος όπως υποστήριξε στην απολογία της έπραξε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να αποτρέψει την απόδραση και να εντοπίσει τη Σέρβα.

«Δεν ενημερώθηκα»
Η διευθύντρια των φυλακών επιβεβαίωσε ότι ο συναγερμός δεν λειτουργεί, κάτι που δεν γνώριζε, γιατί δεν είχε ενημερωθεί σχετικά από τις υπαλλήλους, όπως η ίδια ανέφερε σε έγγραφο προς το υπουργείου Δικαιοσύνης, που απέστειλε την Δευτέρα, «αδειάζοντας» το προσωπικό των φυλακών. Ωστόσο προκύπτουν εύλογα ερωτήματα κατά πόσο η επικεφαλής των δικαστικών φυλακών Κορυδαλλού μπορεί να καλυφθεί πίσω από την άγνοια την οποία επικαλείται μετακυλύοντας τις ευθύνες στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα έπρεπε να είχαν ενημερώσει την διοίκηση των φυλακών για το γεγονός ότι δεν λειτουργούσε το σύστημα.

Η απόδραση της Σέρβας
Από τις αρχές Ιουλίου, η Circovic εργαζόταν στη φυλακή ως ελαιοχρωματίστρια. Την περασμένη Πέμπτη ισχυρίστηκε ότι οι μπογιές που χρησιμοποιούσε τελείωσαν και παρήγγειλε καινούριες από άτομο εκτός φυλακής.
Η κατηγορούμενη σωφρονιστική υπάλληλος, καταθέτει σχετικά στο απολογητικό υπόμνημά της:
«Μεταβαίνοντας στην κεντρική θύρα εισόδου, άνοιξα το παραθυράκι ασφαλείας και είδα έναν νεαρό ηλικίας 25 ετών, με μαύρα ρούχα, ο οποίος κρατούσε μία μεγάλη συσκευασία μαύρου χρώματος. Ρωτώντας τι ήθελε, μου είπε ότι είχε φέρει χρώματα που είχε ζητήσει η κρατούμενη.

Επειδή η συσκευασία ήταν μεγάλη, άνοιξα ελάχιστα την πόρτα. Τότε, με αστραπιαίες κινήσεις μου κατάφερε χτύπημα εκπληκτικής βιαιότητας στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσω».
Όπως προκύπτει από την έρευνα του τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας, οι συνεργοί της Circovic ήταν τρεις, χρησιμοποίησαν μία μηχανή Honda Transalp για τη διαφυγή τους και ένα σκούτερ Piaggio, και λίγη ώρα πριν την απόδραση, βρίσκονταν σε κοντινή καφετέρια επί της οδού Χειμάρρας 26, δίπλα στις γυναικείες φυλακές.
Keywords
Τυχαία Θέματα