Μπερλουσκόνι: «Σε τρία χρόνια η Μίλαν θα είναι ξανά στην κορυφή»…



Την υπόσχεση ότι η Μίλαν σε τρία χρόνια θα είναι ξανά στην κορυφή της Ευρώπης έδωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή. Το «αφεντικό» των «ροσονέρι» αναφέρθηκε τόσο στο παρελθόν και την εποχή των παχιών αγελάδων, όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά και στο μέλλον. «Είμαι σίγουρος πως θ' ανοίξουμε... ξανά έναν κύκλο επιτυχιών. Το καλοκαίρι αναγκαστήκαμε να αποχαιρετήσουμε πολλούς παίκτες, λόγω προχωρημένης ηλικίας και αυτό μας ανάγκασε να στραφούμε σε νεαρούς,
αλλά πολλά υποσχόμενους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αρχίζουν να δείχνουν τις δυνατότητές τους

Στόχος μας είναι να τους πλαισιώσουμε με νέους και καλούς αθλητές, ώστε σε μια περίοδο τριών ετών να καταφέρουμε να χτίσουμε μια ομάδα ικανή να πρωταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπόσχομαι στους οπαδούς μας πως μετά από τρία χρόνια, θα βλέπουν πάλι μια μεγάλη ομάδα», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι και πρόσθεσε: «Για 25-26 χρόνια απολαύσαμε την περίοδο των… παχιών αγελάδων. Είναι, όμως, αδύνατον να απολαμβάνεις για μια ζωή. Τώρα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Γι' αυτό θεωρώ πως μας χρειάζονται 3 χρόνια. Για να αποκτήσουμε τους νεαρούς εκείνους που θα μας οδηγήσουν στην κορυφή».
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας ερωτηθείς εάν η Μίλαν μπορεί να τα καταφέρει, παραχωρώντας τους Πάτο και Ρομπίνιο, τόνισε: «Ελπίζω πως ένας από τους δύο θα μείνει, τελικά. Ειδικά ο Πάτο με στενοχωρεί πολύ, αφού μέχρι να τραυματιστεί ήταν ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο πως μας έγιναν προτάσεις 40 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσουμε και τις απορρίψαμε όλες. Αν βρει την ηρεμία του και ξεπεράσει τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν, είμαι σίγουρος πως θα επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο».
Τέλος για τη φημολογία σχετικά με την απόκτηση του Ντρογκμπά, ήταν αινιγματικός: «Οι παρατηρητές της ομάδας εξετάζουν περισσότερους από 100 ποδοσφαιριστές από 18 μέχρι 20 ετών. Για εμάς αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε. Θα αποκτήσουμε τους… Ντρογκμπά του μέλλοντος. Για την ώρα ας απολαύσουμε τον Ελ Σααραουΐ, που είναι ο επιθετικός της επόμενης δεκαετίας».
Keywords
Τυχαία Θέματα