Μπερλουσκόνι: «Αν ο Μόντι θέσει υποψηφιότητα εγώ θα κάνω ένα βήμα πίσω»

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι να «κάνει ένα βήμα πίσω» αν ο Μάριο Μόντι θέσει υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία στις ερχόμενες εκλογές της Ιταλίας. Αυτό δήλωσε αργά το απόγευμα της Τετάρτης κατά τη διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου «Il palazzo e la piazza» του δημοσιογράφου και φίλου του Μπρούνο Βέσπα, ο πρώην πρωθυπουργός...
Όπως μετέδωσε ζωντανά η ηλεκτρονική σελίδα της ιταλικής
εφημερίδας Corriere della Sera, ο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι για να αλλάξει η αρχιτεκτονική του πολιτικού συστήματος πρέπει να υπάρξει πλειοψηφία ενός πολιτικού συνδυασμού.
Σε όσους μάλιστα τον κατηγόρησαν για την απόφασή του να επιστρέψει ενεργά στον πολιτικό στίβο, απάντησε ότι «ήταν πάντα συνεπής στοχεύοντας στο συμφέρον της χώρας. Δέχθηκα έπειτα από αίτημα των δικών μου, να είμαι διαθέσιμος σε μια πιθανή υποψηφιότητα, αλλά είμαι διατεθειμένος να ενεργήσω μόνο ως ηγέτης του κόμματος. Δεν έχω καμιά προσωπική φιλοδοξία με την ιστορία που έχω στις πλάτες μου. Είμαι στη διάθεση της χώρας μου και του μετριοπαθούς χώρου. Ο ρόλος μου θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των πραγμάτων».
Keywords
Τυχαία Θέματα