Μπαράζ ελέγχων για παράνομα εργαστήρια ποτών

Μετά τη σύλληψη ενός Βούλγαρου οδηγού, πριν από μία εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, έχει ενταθεί η ανησυχία ότι μπορεί να παρασκευάζονται στη χώρα μας νοθευμένα ποτά, σε μεγάλες ποσότητες, επικίνδυνα για την υγεία....
Η σύλληψη του οδηγού άνοιξε νέους δρόμους ερευνών για τις διωκτικές αρχές, καθώς μέχρι σήμερα οι ασφυκτικοί έλεγχοι ειδικά στην
περιοχή των ελληνοβουλγαρικών συνόρων επικεντρώνονταν στην παράνομη εισαγωγή έτοιμων ποτών από τη γειτονική χώρα, επειδή είναι φθηνότερα, αφού είναι χαμηλότερος ο ειδικός φόρος κατανάλωσης. Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, ειδικά από την αστυνομία, έχουν γίνει δεκάδες συλλήψεις.
Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε από τελωνειακούς να οδηγεί ένα φορτηγό που μετέφερε έξι δεξαμενές των 1.000 λίτρων και δήλωσε ότι οι τέσσερις ήταν γεμάτες με ένα χημικό υγρό για βιομηχανία. Η υποψία ότι μετέφερε αλκοόλη κινητοποίησε το ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας και επιτράπηκε στο φορτηγό να περάσει χωρίς έλεγχο από τα σύνορα.

Έπειτα από παρακολούθηση, εντοπίστηκε σε πάρκιγκ της οδού Πόντου στη Θεσσαλονίκη, όπου οι δεξαμενές άρχισαν να μεταφορτώνονται σε άλλο φορτηγό μεταφορικής εταιρείας.
Τότε έγινε επέμβαση των «ράμπο» του υπουργείου Οικονομικών και συνελήφθησαν ο αλλοδαπός οδηγός, δύο ομογενείς από τη Γεωργία, οι οποίοι είχαν το ρόλο του προπομπού στο όχημα και ένας οδηγός μεταφορικής εταιρείας, στο αυτοκίνητο του οποίου μεταφορτώθηκαν οι δεξαμενές. Από την έρευνα, στις τέσσερις δεξαμενές βρέθηκαν τέσσερις τόνοι αλκοόλης γεωργικής προέλευσης 95 βαθμών, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή ποτών, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί προσδιορίστηκαν στις 125.000 ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα