Αύριο το νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι η πορεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ στο κέντρο της Αθήνας με κατευθυνση τη Βουλή, η οποία ακολούθησε τη συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας με τον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη...

Οι διαδηλωτές έφθασαν στη Βουλή, περνώντας πρώτα από το υπουργείο
Εσωτερικών, όπου και είδαν -για λίγο- τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος τους δήλωσε, «δεν γνωρίζει τίποτα για απολύσεις», σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θέμι Μπαλασόπουλο.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τη μη αποκομιδή των σκουπιδιών, εξαιτίας της απεργίας των υπαλλήλων στην καθαριότητα των Δήμων, αναμένεται να διογκωθεί το Σαββατοκύριακο, καθώς οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, σε αντίδραση στις αλλαγές που φέρνουν τα νέα μέτρα στο εργασιακό καθεστώς του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ, σκοπός των εργαζομένων είναι «η κάθοδος των εργαζομένων της περιφέρειας στην Αθήνα, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα απάνθρωπα και εξοντωτικά μέτρα και το σχέδιο της συγκυβέρνησης για τις επικείμενες απολύσεις, αλλά και για την οικονομική επιτροπεία στους δήμους, που κρύβει απολύσεις, αναγκαστικές μετατάξεις, κατάργηση κοινωνικών υπηρεσιών, νέα μείωση μισθών και αύξηση φόρων στους πολίτες».

Πάντως αύριο, στις 12, στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπου και βρίσκονται τα γραφεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικό συλλαλητήριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα