ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ

«Αθώος» είναι ο Χόσνι Μουμπάρακ, σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο οποίος υποστήριξε στην επανάληψη της δίκης πως ο έκπτωτος Αιγύπτιος ηγέτης «συνεχίζει να είναι τυπικά πρόεδρος της χώρας» πυροδοτώντας την οργισμένη αντίδραση του ακροατηρίου και των δικηγόρων των...

θυμάτων που ξέσπασαν φωνάζοντας «Εκτέλεση, εκτέλεση!» και «κάτω ο Μουμπάρακ». «Αθώος» είναι ο Χόσνι Μουμπάρακ, σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο οποίος υποστήριξε στην επανάληψη
της δίκης πως ο έκπτωτος Αιγύπτιος ηγέτης «συνεχίζει να είναι τυπικά πρόεδρος της χώρας» πυροδοτώντας την οργισμένη αντίδραση του ακροατηρίου και των δικηγόρων των θυμάτων που ξέσπασαν φωνάζοντας «Εκτέλεση, εκτέλεση!» και «κάτω ο Μουμπάρακ».
Μετά από μια διακοπή της δίκης και ενώ ο εισαγγελέας έχει προτείνει τη θανατική ποινή τόσο για τον Μουμπάρακ όσο και για τέσσερις ανώτατους αξιωματικούς της ασφάλειας για τις δολοφονίες περισσότερων από 800 διαδηλωτών κατά τις ημέρες της εξέγερσης, ο δικηγόρος του πρώην προέδρου πέρασε χθες στην αντεπίθεση.
«Είναι πρόεδρος»
Σύμφωνα με τον τελευταίο, ο Μουμπάρακ δεν παραιτήθηκε ποτέ επίσημα, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να διατηρεί την προεδρική ασυλία και άρα να πρέπει να αθωωθεί. Επικαλέστηκε μάλιστα νόμο του Ανουάρ Σαντάτ του 1979 σύμφωνα με τον οποίο ο Μουμπάρακ, ως ήρωας του πολέμου με το Ισραήλ το 1973, δεν μπορεί να δικαστεί από πολιτικό δικαστήριο!
Υπενθυμίζεται πως μαζί με τον Χόσνι Μουμπάρακ, στο εδώλιο βρίσκονται και οι δύο γιοι του, Αλάα και Γκαμάλ.
Keywords
Τυχαία Θέματα