Άρχισε η προεκλογική εκστρατεία για τις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στο Κόσσοβο

Αρχισε στο Κόσοβο η προεκλογική εκστρατεία για τις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές, η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου με τις εκλογές να διεξάγονται συνολικά σε 24 δήμους...

Για πρώτη φορά σε αυτές συμμετέχει και η Σερβική κοινότητα υλοποιώντας έτσι τη συμφωνία των Βρυξελλών για την αποκατάσταση των σχέσεων Σερβίας - Κοσόβου, η οποία υπεγράφη τον περασμένο Απρίλη, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με το πέρας των εκλογών
και την ανάδειξη εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, τέσσερις δήμοι στο βόρειο Κόσοβο όπου οι Σέρβοι είναι πλειοψηφία- Βόρεια Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, Ζούμπιν Πότοκ, Λεπόσαβιτς, Ζβέτσαν -και άλλοι έξι στο νότιο Κόσοβο- Στρπτσε, Κλόκοτ - Βρμπόβατς, Γκρατσάνιτσα, Νόβο Μπρντο, Ράνιλουγκ και Πάρτε -θα αποτελέσουν την Ένωση Σερβικών Δήμων.
Επειδή κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών στις 3 Νοεμβρίου σημειώθηκαν παρατυπίες ειδικότερα σε επαρχίες του Βορείου Κοσόβου, στα εκλογικά κέντρα που αυτές έγιναν οι εκλογές θα επαναληφθούν. Σε αυτές τις επαρχίες οι κάτοικοι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα υπό την ισχυρή παρουσία μελών της αστυνομίας του Κοσόβου, της αστυνομίας της αποστολής της ΕΕ στο Κόσοβο (Eulex) και της αποστολής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).
Keywords
Τυχαία Θέματα