Απολογητική επιστολή από τον ΠΟΥ για τους Έλληνες ναρκομανείς που αυτομολύνονται με AIDS

Σε μια απολογητική επιστολή που εστάλη στους δημοσιογράφους ο Παγκοσμιος Οργανισμός Υγείας αποδίδει σε τυπογραφικό λάθος την αναφορά σε έκθεση του σχετικά με τις επιπτώσεις της κρίσης ότι στην Ελλάδα «οι μισοί από τους νέους ασθενείς του AIDS στην Ελλάδα, κόλλησαν τον ιό με δική τους πρωτοβουλία, προκειμένου να πάρουν το επίδομα
των 700 ευρώ»....

Όπως αναφέρεται στη διορθωτική επιστολή του Οργανισμού έγινε τυπογραφικό λάθος και η συγκεκριμένη φράση θα έπρεπε να έχει αποδοθεί ως: «τα μισά από τα νέα κρούσματα HIV είναι από ενέσεις που κάνουν οι ίδιοι οι χρήστες και από αυτά, λίγα είναι από εσκεμμένη μόλυνση με τον ιό».
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται και η πηγή αυτής της δήλωσης που είναι μια ανταπόκριση που δημοσιοποιήθηκε στο περιοδικό Lancet τον Σεπτέμβριο του 2011.
Ερωτήματα ωστόσο προκύπτουν τόσο για τον τρόπο που συντάσσονται οι εκθέσεις όσο και από τις μελέτες που διενεργούνται.
Η επίμαχη έκθεση δημοσιεύτηκε λοιπόν τον Σεπτέμβριο του 2013 και εάν δεν είδε δημιουργήσει τόση αίσθηση και φυσικά και τόσο κακή εικόνα για τη χώρα ώστε να αναζητηθεί η πηγή της «δήλωσης» ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν θα είχε αντιληφθεί το σφάλμα.
Επιπλέον ενδιαφέρον έχει πως μια έκθεση του ΠΟΥ του 2013 χρησιμοποιεί για να καταλήξει στα συμπεράσματα μια δημοσίευση του 2011 δηλαδή δύο χρόνια πίσω.
Στην έκθεση γίνεται επίσης αναφορά στη δραματική αύξηση των αυτοκτονιών και επικαλούμενη στοιχεία του υπουργείου Υγείας αναφέρεται πως εκτιμάται πως το πρώτο εξάμηνο του 2011 οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 40%.
Τέλος αναφέρεται στη συρρίκνωση της Δημόσια Υγείας και κάνει λόγο για 26.000 απολύσεις από τον χώρο της Υγείας, ανάμεσά τους και 9.100 γιατρούς, ενώ επισημαίνει πως περαιτέρω περικοπές αναμένονται μετά τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα. Μόνο που και αυτό το συμπέρασμα έχει ως πηγή και σημείο αναφοράς ένα άρθρο του 2011.
Αυτά από έναν παγκόσμιο οργανισμό που λειτουργεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών...
Keywords
Τυχαία Θέματα