Αποκεφαλίστηκε έμπορος ναρκωτικών στη Σαουδική Αραβία

Ένας Σαουδάραβας υπήκοος, ο οποίος είχε ομολογήσει την ενοχή του στην κατηγορία περί διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αποκεφαλίστηκε σήμερα στη Σαουδική Αραβία, στην πρώτη εκτέλεση κρατουμένου το 2013 στο βασίλειο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών....

Όπως αναφέρει μια ανακοίνωση του υπουργείου που μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA, ο Μοχάμεντ Χέιρ Χουσέιν Νταρουίς αποκεφαλίστηκε στην περιοχή αλ Τζάουφ, στο βόρειο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, που γειτονεύει με
την Ιορδανία και με το Ιράκ.

Είχε συλληφθεί ενώ προσπαθούσε να διακινήσει «μια μεγάλη ποσότητα» χαπιών της φαρμακολογικής ουσίας Captagon, που έχει διεγερτική επίδραση και θεωρείται ναρκωτικό στο βασίλειο.

Το Captagon (φενεθυλίνη) συμπεριλαμβάνεται και στον κατάλογο του γραφείου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και του εγκλήματος (ONUDC), στον οποίο κατατάσσεται ως μια «αμφεταμίνη διεγερτικού τύπου».

Η ουσία αυτή διακινείται ευρύτατα στις αραβικές χώρες του Κόλπου και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ο βιασμός, ο φόνος, η αποστασία [από το Ισλάμ], η ένοπλη ληστεία και διακίνηση ναρκωτικών επισύρουν την θανατική ποινή στη Σαουδική Αραβία, χώρα όπου εφαρμόζεται μια ιδιαίτερα αυστηρή εκδοχή του ισλαμικού νόμου (σαρία).

Το 2012 είχαν αποκεφαλιστεί 76 άνθρωποι στο βασίλειο, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε σχετικές ανακοινώσεις του σαουδαραβικού υπουργείου Εσωτερικών.
Keywords
Τυχαία Θέματα