Αποφυλακίζονται επτά οπαδοί του ΠΑΟΚ…



Την άρση του μέτρου της προσωρινής κράτησης που είχε επιβληθεί σε βάρος επτά οπαδών του ΠΑΟΚ, κατηγορούμενων για συμμετοχή σε κρούσματα οπαδικής βίας, αποφάσισε την Δευτέρα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Ένα χρόνο μετά τη σύλληψη και προφυλάκισή τους, το δικαστικό
συμβούλιο, με βούλευμα που εξέδωσε... αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους -υπό όρους- μέχρι να οριστεί η δίκη.

Οι όροι αφορούν την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ (στον καθένα), την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, την εμφάνισή τους κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένουν και την υποχρέωσή τους να παραμένουν σ' αυτό σε κάθε αθλητική συνάντηση του ΠΑΟΚ.
Οι επτά οπαδοί του «Δικεφάλου» είχαν συλληφθεί τον Ιούνιο του 2012, μαζί με άλλους 27 «ομοϊδεάτες» τους, σε επιχείρηση «σκούπα» της Αστυνομίας. Για τη σύλληψή τους χρησιμοποιήθηκε ο «υπερκοριός» της ΕΛ.ΑΣ., ενώ αξιοποιήθηκαν κάμερες εγκαταστάσεων και καταθέσεις μαρτύρων.
Οι αρχές έκαναν τότε λόγο για «ισχυρότατο πλήγμα στον χουλιγκανισμό» και σύμφωνα με το κατηγορητήριο που σχηματίστηκε οι συλληφθέντες φέρονται ότι συμμετείχαν σε αιματηρές επιθέσεις εναντίον οπαδών και συνδέσμων αντίπαλων ομάδων.
Ο νομικός τους εκπρόσωπος, Νίκος Διαλυνάς, τόνισε ότι δύο κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Όπως τόνισε ο ένας συνελήφθη στην κλινική, την πρώτη μέρα που έκανε επέμβαση στο πόδι του.
Ο δεύτερος αντιμετωπίζει ακόμη πιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, καθώς μέσα στη φυλακή εμφάνισε σκλήρυνση κατά πλάκας.
Keywords
Τυχαία Θέματα