Από σήμερα γιορτάζει η Θεσσαλονίκη

Ξεκινά σήμερα στις 11 το πρωί το πρόγραμμα του εορτασμού των επετείων της 26ης και 28ης Οκτωβρίου στην περιοχή της Θεσσαλονίκη, με τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστί», των λειψάνων και της εικόνας του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου....

Την Παρασκευή θα τελεστεί πανηγυρική δοξολογία για τη γιορτή του πολιούχου στο ναό του Αγίου Δημητρίου οι εκδηλώσεις της ημέρας
θα λήξουν με συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης στις 9 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Σαββάτου, ξεχωρίζει, η συμβολική παρέλαση που θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί. Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, πρόκειται για αναπαράσταση της εισόδου του ελληνικού στρατού στην πόλη της Θεσσαλονίκης στην οποία θα συμμετέχουν διάφορα στρατιωτικά τμήματα και δόκιμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, με στολές εποχής. Στην «εορτή της σημαίας», όπως ονομάστηκε, η πορεία που θα ακολουθήσουν τα στρατιωτικά πεζοπόρα και έφιππα τμήματα.
Εξάλλου, το πρωί του Σαββάτου θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού και θα ακολουθήσει η μαθητική παρέλαση στις 11.30, παρουσία μελών της κυβέρνησης. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί στέψη των προτομών και των ανδριάντων των ηρώων.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή με την κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού. Κατά τη στιγμή της κατάθεσης θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πόλη ενώ το σύνθημα της έναρξης και της λήξης θα δοθεί με κανονιοβολισμούς. Θα ακολουθήσει η στρατιωτική παρέλαση στις 11.00 στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μετά το πέρας της, θα γίνει αεροπορική επίδειξη της πολεμικής αεροπορίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα