Από 60 πλέον 48 οι δόσεις για τα χρέη στο δημόσιο

Nόμοι υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται…Αυτό υποστηρίζουν οι Γερμανοί και εδώ που τα λέμε δεν έχουν κι άδικο. Το χειρότερο όμως για εμάς είναι πως δεν προλαβαίνουν να μας ανακοινώσουν ένα μέτρο κι αυτό σε λίγο αλλάζει.... Αφορμή αυτή τη φορά είναι το θέμα της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο το υπουργείο Οικονομικών.
Πάλι μας τα άλλαξαν… Πλέον η γενική αρχή είναι ότι οι οφειλές θα εξοφλούνται μέχρι και σε 48 δόσεις και όχι μέχρι 60, που προέβλεπε η αρχική διάταξη.Οι οφειλέτες που επιθυμούν ρύθμιση σε 60 δόσεις θα πρέπει να αποδείξουν ότι η οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει
να αποπληρώσουν τα χρέη τους σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Αυτό προβλέπεται σε προσθήκη της τελευταίας στιγμής που έκανε στο πολυνομοσχέδιο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου.Υπενθυμίζεται ότι οι οφειλέτες, προκειμένου να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην εφορία τους μέχρι τι 29 Φεβρουαρίου. Οσοι πληρώσουν εφάπαξ το σύνολο των χρεών τους θα έχουν πλήρη απαλλαγή από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής. Οι δόσεις σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που μπορούν να επιλέξουν οι οφειλέτες κλιμακώνονται ως εξής:σε 2 έως 12 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή από το 90% των προσαυξήσεων.σε 13 έως 24 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή από το 75% των προσαυξήσεων.σε 25 έως 36 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή από το 60% των προσαυξήσεων.σε 37 έως 48 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή από το 45% των προσαυξήσεων.Οσοι αποδείξουν ότι βρίσκονται σε αδυναμία από σε 49 έως 60 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή από το 25% των προσαυξήσεων.Σημειώνεται ότι κάθε δόση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 100 ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα