Αντίθετοι στην πώληση της Εγνατίας οι εργαζόμενοι του πρώην ΠΕΧΩΔΕ

Την αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού εξέφρασε την Τετάρτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων πρώην υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ (ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ), προβλέποντας ότι θα προκαλέσει οικονομική ζημιά στο κράτος που θα υπερβεί τα 2 δισ. ευρώ.....

Σε ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστές εκφράζουν την συμπαράστασή τους στους εργαζομένους της Εγνατίας Οδού, χαρακτηρίζοντας τη «σχεδιαζόμενη παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου μαζί με τους τρεις βασικούς κάθετους άξονες» ως το «μεγαλύτερο ξεπούλημα στον στρατηγικό τομέα των υποδομών στις μεταφορές»
και προβλέποντας ότι «θα αποδειχθεί επιζήμια για το δημόσιο συμφέρον». Κι αυτό για τους εξής λόγους:
- Ο αυτοκινητόδρομος κατασκευάστηκε με κοινοτικούς κι εθνικούς πόρους, καθώς και με δάνεια που έλαβε το Δημόσιο και είχε συνολικό κόστος 6 δισ. ευρώ. Όμως, στους επενδυτές θα παραχωρηθεί η εκμετάλλευση του δρόμου, αλλά η εξυπηρέτηση των δανείων θα παραμείνει στο Δημόσιο. «Τονίζεται ότι με δημόσιο χρήμα θα ολοκληρωθούν και οι κάθετοι άξονες», αναφέρουν. -Το ελληνικό δημόσιο θα στερηθεί περισσότερα από 2 δισ ευρώ, που θα προκύψουν ως πλεόνασμα μετά την αφαίρεση του κόστους λειτουργίας και συντήρησης της οδού και το οποίο θα μπορούσε να διατεθεί για τη συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της χώρας που έχει εγκαταλειφθεί στη τύχη του ελλείψει κονδυλίων.-Οι χρεώσεις των διοδίων θα αυξηθούν περίπου στο τριπλάσιο σε σχέση με τις σημερινές τιμές επί της Εγνατίας Οδού, ότι συμβαίνει ήδη στους παραχωρημένους στους ιδιώτες ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους.
«Η Ομοσπονδία δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο και μέσο (συνδικαλιστικό και νομικό) τον αγώνα των εργαζομένων της Εγνατίας Οδού Α.Ε., προκειμένου να αποτραπεί το ξεπούλημα του αυτοκινητόδρομου και καλεί τη Κυβέρνηση να υποχωρήσει, έστω και την τελευταία στιγμή, και να υπερασπιστεί πραγματικά τα συμφέροντα της οικονομίας και της κοινωνίας, εφαρμόζοντας μία άλλη πολιτική στον στρατηγικό τομέα των υποδομών στις μεταφορές», καταλήγει η ανακοίνωση των συνδικαλιστών.
Keywords
Τυχαία Θέματα