Αντιδράσεις προκαλεί το νέο οργανόγραμμα του Οικονομικών

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν εφοριακοί και εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών με αφορμή το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου το οποίο προβλέπει την κατάργηση και συγχώνευση του 50% των σημερινών οργανικών μονάδων, αλλά και τη λειτουργία του υπουργείου με 3.000 λιγότερους υπαλλήλους ήδη από το 2014....

Για «τροϊκανό» και «απαράδεκτο» οργανόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών, μέσω του οποίου διαλύονται οι υπηρεσίες και ανοίγει ο δρόμος για τα χειρότερα για τους εργαζόμενους του υπουργείου, κάνουν λόγο οι συνδικαλιστές των Εφοριακών και προαναγγέλλουν πρωτοβουλίες
για να μην «ισοπεδωθούν» οι υπηρεσίες και οι θέσεις εργασίας.

Το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ενίσχυση των εποπτικών διευθύνσεων για την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τη διαχείριση του χρέους, συγχωνεύσεις γενικών διευθύνσεων, καταργήσεις εφοριών και τελωνείων, αλλαγές στο ΣΔΟΕ, κ.α.. Συγκεκριμένα προβλέπεται:
- Ενδυνάμωση της νέας Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με την σύσταση μονάδας στρατηγικού σχεδιασμού και μονάδας επιχειρησιακού σχεδιασμού των ΔΟΥ. Μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε ενιαίο κτίριο.
- Οι δύο επιχειρησιακές μονάδες του ΣΔΟΕ θα συγχωνευθούν σε μία πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ από το σύνολο των 120 ΔΟΥ και των 5 ελεγκτικών κέντρων θα συγκεντρωθεί ο έλεγχος και η αναγκαστική είσπραξη στις μεγαλύτερες εφορίες ανά την επικράτεια. Η αναδιοργάνωση ΔΟΥ και τελωνείων θα συνεχισθεί με μείωση των δομών και το 2014.
- Προβλέπεται η δημιουργία διεύθυνσης φορολογικής πολιτικής στη γενική διεύθυνση οικονομικής και φορολογικής πολιτικής και διαχωρισμός της από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Ομοίως, προβλέπεται η ενοποίηση του σχεδιασμού της οικονομικής φορολογικής και δημοσιονομικής πολιτικής και διαχωρισμός της από τη φορολογική διοίκηση.
-Προβλέπεται η ενδυνάμωση και αναδιοργάνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. Η δε Διεύθυνση Δημοσίου Χρέους (Δ23) του ΓΛΚ προτείνεται να απορροφηθεί από τον ΟΔΔΗΧ, ο οποίος θα διατηρήσει τη θεσμική του αυτοτέλεια.
-Προβλέπεται η ενδυνάμωση της διεύθυνσης προϋπολογισμού γενικής κυβέρνησης.
Το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών στηρίζεται στη παραδοχή της βελτίωσης της εξυπηρέτησης των πολιτών μέσω του νέου Taxisnet και στην ανάπτυξη νέων ηλεκτρονικών διαδικτυακών υπηρεσιών, όπως ειδικές υπηρεσίες για μισθωτήρια συμβόλαια, επιστροφής ΦΠΑ, πιστοποίηση συμβολαιογράφων, ηλεκτρονική ταυτότητα ρυθμισμένων οφειλών, e-παράβολα αλλά και ειδικού συστήματος ανάλυσης κινδύνου για τον έλεγχο των φορολογικών υποθέσεων.
Keywords
Αναζητήσεις
costa navarino καλαματα oργανογραμμα
Τυχαία Θέματα