Αντί για επιστροφή φόρου, πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ



Τη βάσανο των ελέγχων, θα περάσουν μέσα στον Αύγουστο, ακόμη 100.000 φορολογούμενοι, καθώς το taxisnet, δεν επιτρέπει την εκκαθάριση των δηλώσεών τους..

Η καμπάνα της εφορίας χτυπάει για τους φορολογούμενους, οι δηλώσεις των οποίων μπλοκάρονται από το taxisnet. Μέχρι σήμερα, από τον έλεγχο των υπαλλήλων των ΔΟΥ πέρασαν οι δηλώσεις 4.000 φορολογουμένων και οι περισσότεροι, από εκεί που περίμεναν
επιστροφή φόρου, βρέθηκαν να χρωστάνε ενώ τους επιβλήθηκαν και πρόστιμα που έφταναν μέχρι και τα 1.000 ευρώ.

Τη βάσανο των ελέγχων, θα περάσουν μέσα στον Αύγουστο, ακόμη 100.000 φορολογούμενοι, καθώς το taxisnet, δεν επιτρέπει την εκκαθάριση των δηλώσεών τους και τους… παραπέμπει για αναλυτικό έλεγχο στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων, τις τρεις τελευταίες εργάσιμες ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας, έγινε έλεγχος σε δηλώσεις 4.000 φορολογουμένων.

Από αυτές, στις 600 εντοπίστηκαν πλαστά παραστατικά και δικαιολογητικά ή ανακριβείς καταχωρίσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων. Το αποτέλεσμα ήταν να βεβαιωθούν φόροι 100.000 ευρώ, αλλά και να τους επιβληθούν πρόστιμα.

Το taxisnetέχει μπλοκάρει την υποβολή 100.000 δηλώσεων οι οποίες κρίθηκαν ότι πρέπει να ελεγχθούν πριν από την εκκαθάριση του φόρου και εκτιμάται πως μέσα στον Αύγουστο θα κληθούν άλλοι 100.000 φορολογούμενοι να περάσουν από τις κατά τόπους εφορίες. Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 4.000.000 δηλώσεις σε σύνολο 6.500.000 υπόχρεων.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα για έλεγχο καλούνται:
- Όσοι εμφάνισαν υψηλά ποσά παρακρατούμενου φόρου από μισθωτές υπηρεσίες και δελτία παροχής υπηρεσιών.
- Όσοι μισθωτοί δηλώνουν εισόδημα και από ελευθέρια επαγγέλματα είτε με δελτία παροχής υπηρεσιών , είτε με απόδειξη δαπάνης του εργοδότη.
- Όσοι εμφανίζουν υψηλές αφορολόγητες δαπάνες για γιατρούς, νοσήλια, τόκους στεγαστικών δανείων κ.άλ. καθώς και οι επιτηδευματίες με μεγάλες επαγγελματικές δαπάνες .
- Οι επιτηδευματίες και οι έμποροι για τους οποίους από τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ προκύπτουν μεγάλες επιστροφές φόρου.

Πηγή: voria.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα