Αμετακίνητο το Μαξίμου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Αμετακίνητο εμφανίζεται το Μέγαρο Μαξίμου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο μετά την κατάθεση του νόμου Ρουπακιώτη από τον Ευ. Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη....

Η κυβέρνηση επιδιώκει την επιστροφή στην «κυβερνητική καθημερινότητα» στον απόηχο της σφοδρής πολιτικής και ιδεολογικής σύγκρουσης με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, αναφέρει η «Καθημερινή».
Κυβερνητικά στελέχη αλλά και βουλευτές εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την εικόνα Βαβέλ που συνεχίζει να εκπέμπει
η κυβέρνηση.
Παρά το γεγονός ότι και τα τρία κόμματα κατέστησαν χθες σαφές ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο η κυβερνητική συνοχή, το κλίμα στο εσωτερικό της τρικομματικής παραμένει τεταμένο και η επόμενη «αναμέτρηση» τοποθετείται στο Κοινοβούλιο, όπου θα κατατεθεί ως κοινή πρόταση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ το «νομοσχέδιο Ρουπακιώτη».
Πρόθεση της γαλάζιας πλειοψηφίας είναι να μπλοκάρει την πρόταση των δύο μικρότερων κυβερνητικών εταίρων ήδη κατά την επεξεργασία της στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
Αν αυτό θα γίνει με επίκληση του άρθρου 73 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο δεν εισάγεται στην Ολομέλεια προς ψήφιση πρόταση νόμου που έχει δημοσιονομική επιβάρυνση ή μέσω της διαμόρφωσης πλειοψηφίας απόρριψης, μένει να φανεί. Το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη "έχει μπει στο ντουλάπι της Ιστορίας" υποστηρίζουν γαλάζια στελέχη, καθώς είναι δεδομένο ότι ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίξει την πρόταση νόμου των δύο, οι ψήφοι της Ν.Δ., του ΚΚΕ (που επίσης έχει απορρίψει το σχέδιο) και της Χρυσής Αυγής επαρκούν για την απόρριψη της πρότασης νόμου.
Χθες, από το περιβάλλον του κ. Ρουπακιώτη αφέθηκαν βαρύτατοι υπαινιγμοί τόσο για τους νομικούς-μέλη της ΚΕΝΕ για την αρνητική γνωμοδότησή τους επί του ν/σ, όσο και για τους Χαρ. Αθανασίου και Μ. Βορίδη.
Πάντως, καλά πληροφορημένες πηγές στο περιβάλλον του πρωθυπουργού απορρίπτουν με ένταση τα σενάρια που θέλουν τη Ν.Δ. να «απαντά» στην πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, καταθέτοντας την πρόταση αυστηροποίησης του νόμου περί ιθαγένειας.
«Δεν είναι στις προθέσεις μας η κλιμάκωση της έντασης» υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, εξηγώντας ότι σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, η Ν.Δ. έχει τον αριθμό των βουλευτών και τη δυνατότητα συμμαχιών στα δεξιά της προκειμένου να εγκριθεί το νομοσχέδιο. Από το Μαξίμου επιχειρούν να ρίξουν γέφυρες, αλλά και να ακυρώσουν την κριτική περί προσέγγισης με τη Χρυσή Αυγή.
Keywords
Τυχαία Θέματα