Αμεση αντικατάσταση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ ζητά το ΠΑΣΟΚ

Την οργισμένη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσαν δημοσιεύματα με πληροφορίες ότι το ΣΔΟΕ «εμπλέκει» τη Μαργαρίτα Παπανδρέου ως κάτοχο λογαριασμού που εμπεριέχεται στη «λίστα Λαγκάρντ»...«Γιατί τόσα ψέματα, τόσες επιθέσεις; Από
εδώ και εμπρός η Δικαιοσύνη θα έχει τον λόγο», δήλωσε η Μαργαρίτα Παπανδρέου «Η άμεση αντικατάσταση του ειδικού γραμματέα (του ΣΔΟΕ) είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει», καταλήγει με κοφτό και κατηγορηματικό τρόπο ανακοίνωση-σχόλιο κύκλων της Ιπποκράτους:
«Τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα των εφημερίδων ''Το Βήμα'' και το ''Πρώτο Θέμα'' και κατ' αρχάς αυτή καθαυτή η κατάθεση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ στον εισαγγελέα -αν πράγματι δόθηκε- θέτουν τεράστιο ζήτημα γύρω από τη λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου στη χώρα μας. Αντί να λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο της αποστολής του το ΣΔΟΕ, με ευθύνη της διοίκησής του, έχει καταστεί παρασκηνιακό κέντρο εκπομπής ανεύθυνων συκοφαντιών που κατασκευάζονται και διακινούνται με εκπληκτική ευκολία, υπονομεύοντας το κράτος δικαίου και δηλητηριάζοντας το κλίμα σε βάρος επιλεγμένων πολιτικών στόχων».
Νωρίτερα ο Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «μια χυδαία επιχείρηση, η οποία προωθείται από όσους ''άκουσαν'', όσους διοχέτευσαν και τελικώς όσους δημοσίευσαν -και με τον τρόπο που το κάνουν- φήμες χωρίς στοιχεία, χωρίς προηγούμενη έρευνα. Ομως αποκαλύπτουν εαυτούς. Ολοι πλέον καταλαβαίνουν ότι συγκεκριμένα κατεστημένα συμφέροντα, που παρασιτούν εις βάρος της χώρας, σχεδιάζουν και υλοποιούν συστηματικές επιχειρήσεις συκοφαντίας εναντίον μου».
Με φοβούνται γιατί θα με βρίσκουν σταθερά απέναντί τους -προσθέτει στη δήλωσή του ο Γ. Παπανδρέου- υπογραμμίζοντας «δεν θα με λυγίσουν».
Ο κ. Παπανδρέου θεωρεί ότι «χτυπώντας» τη μητέρα του δείχνουν ότι ο στόχος είναι ο ίδιος - η δε Μαργαρίτα Παπανδρέου σε δήλωσή της αναρωτιέται: «Γιατί τόσα ψέματα, τόσες επιθέσεις; Ισως επειδή παρά τα κτυπήματα τόσους μήνες τώρα, το όνομα Παπανδρέου ζει. Από εδώ και εμπρός η Δικαιοσύνη θα έχει τον λόγο».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος τηλεφώνησε (σε κυβερνητικό παράγοντα) και στον στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Ν. Αθανασάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε για την ανακοίνωση του Γ. Παπανδρέου και της μητέρας του.
Ο διευθυντής ελέγχων του ΣΔΟΕ, κ. Λέκκας, λέγεται ότι σημείωνε χθες στο Mega ότι ουδέποτε είπε ότι είχε ακούσει κάτι. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι εκ των πραγμάτων η επιστολή του Σάμπι Μιωνή που τα δημoσιεύματα τον ενέπλεκαν στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».
«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν γνωρίζω, δεν έχω συναντήσει ποτέ, ούτε έχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με τον λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων ή με εμένα η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου ούτε οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογένειας».
Σε ανακοινώσεις τους, το «Πρώτο Θέμα» αναφέρει ότι «δημοσίευσε τις πληροφορίες για το τι περιλαμβάνονται στον φάκελο που διαβιβάστηκε στη Βουλή», ενώ το «Βήμα της Κυριακής» αναφέρει ότι «δεν έ
Keywords
Τυχαία Θέματα