Αμερικανός καρδινάλιος με εμπλοκή σε υπόθεση παιδεραστίας βάζει «φωτιά» στο κονκλάβιο που θα εκλέξει το νέο Πάπα

Αντεγκλήσεις προκαλεί στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας η πιθανή συμμετοχή του Αμερικανού καρδινάλιου, Ρότζερ Μαχόνι, στο επόμενο κονκλάβιο, το οποίο θα εκλέξει το διάδοχο του Πάπα Βενέδικτου....

Ο Μαχόνι κατηγορείται ότι συμμετείχε στη συγκάλυψη των πράξεων 129 παιδεραστών κληρικών. Το 2011 αναγκάστηκε να παραιτηθεί από αρχιεπίσκοπος του Λος Άντζελες και αντικαταστάθηκε από τον Χοσέ Γκόμες, ο οποίος και τον απομάκρυνε από κάθε δραστηριότητα και επίσημη επαφή με τους πιστούς.

έκκλησή τους μέσω του Διαδικτύου, πάνω από 3.000 Αμερικανοί πολίτες ζητούν από το Βατικανό να μην επιτραπεί στον Μαχόνι, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται ακόμη στους εκλέκτορες του ποντίφικα, να πάρει μέρος στο κονκλάβιο, ώστε να μην καθορίσει τη μελλοντική πορεία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο πρώην αρχιεπίσκοπος του Λος Άντζελες έχει καταστήσει σαφή την πρόθεσή του να μεταβεί στη Ρώμη και να συμμετάσχει στη διαδικασία.
Πριν αναχωρήσει, ωστόσο, έχει κληθεί να καταθέσει σε δίκη εις βάρος του μεξικανικής καταγωγής Αμερικανού ιερωμένου Νίκολας Αγκιλάρ Ριβέρα, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 26 ανηλίκων το 1987, όταν αρχιεπίσκοπος ήταν ο Μαχόνι.
Πληροφορίες ιταλικών μέσων ενημέρωσης κάνουν λόγο ακόμη και για έμμεσες πιέσεις της κυβέρνησης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να αποφευχθεί η συμμετοχή του Μαχόνι στο κονκλάβιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα