Αγωγές για τις περικοπές ετοιμάζουν οι δικαστές



Κλιμακώνουν οι δικαστικοί λειτουργοί τις αντιδράσεις εναντίον της κυβέρνησης και των μνημονιακών περικοπών, καθώς ετοιμάζουν αγωγές για να διεκδικήσουν από το Δημόσιο ποσά από 50.000 έως 150.000 ο καθένας ως αναδρομικά για το διάστημα 1-11-10 έως 30-11-12....

Οι δικαστικοί λειτουργοί θα στηρίξουν αρχικά τις αξιώσεις τους στο γεγονός ότι οι βουλευτές έχουν υψηλότερες αποδοχές από εκείνους κατά παράβαση του Συντάγματος που κατοχυρώνει την ισοτιμία των δύο λειτουργιών και των διατάξεων που εξομοιώνουν τις αποδοχές των βουλευτών με εκείνες των μελών των ανωτάτων
δικαστηρίων της χώρας.
Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) υποδεικνύει στα μέλη της να υποβάλουν μέχρι 30-11-12 αιτήσεις - οχλήσεις για τις οικονομικές αξιώσεις τους στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), προκειμένου να διακόψουν τον χρόνο παραγραφής των διεκδικήσεών τους (είναι 2ετής κατά τον νόμο).
Σύμφωνα με πρότυπο σχετικών αιτήσεων, οι δικαστικοί λειτουργοί πριν από το «μπαράζ» των αγωγών προς το «Μισθοδικείο» θα γνωστοποιήσουν στο ΝΣΚ ότι αξιώνουν από 100.000 έως 150.000 ευρώ από το Δημόσιο, γιατί την τελευταία 2ετία καθόρισε τον βασικό μισθό και το χρονοεπίδομά τους σε ύψος κατώτερο από αυτό που επιτάσσει η (κατά το Σύνταγμα) αντιστοιχία της βουλευτικής αποζημίωσης με τον μισθό του αρεοπαγίτη (με ανάλογη διαμόρφωση αποδοχών στους υπόλοιπους δικαστικούς βαθμούς!).
Σύμφωνα με άλλη επικουρική νομική επιχειρηματολογία, οι δικαστικοί λειτουργοί θα ζητούν από το Δημόσιο να τους καταβάλει ως αποζημίωση ποσό 50.000 ευρώ γιατί την τελευταία 2ετία με τις ανεπίτρεπτες σε ύψος περικοπές παραβιάστηκαν οι συνταγματικές διατάξεις που προβλέπουν γι' αυτούς αποδοχές ανάλογες προς το λειτούργημά τους, ως αναγκαίο όρο για την επιτέλεση του δικαιοδοτικού έργου.
Χθες, πάντως, παραιτήθηκε από γεν. γραμματέας της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) η αντεισαγγελέας Εφετών Ελ. Σκεπαρνιά που σε συναδέλφους της είχε γνωστοποιήσει τη διαφοροποίησή της στο θέμα των κινητοποιήσεων. Στη θέση της ανέλαβε καθήκοντα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας Δ. Ζημιανίτης, ενώ την κενή θέση στο ΔΣ κατέλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδίκων Γυθείου Π. Αδάμης.
Keywords
Τυχαία Θέματα