«Αγκάθι» στη συγχώνευση Εθνικής-Eurobank

Μεγαλύτερες των αρχικών είναι οι συνέργιες που είχαν ανακοινωθεί από την συγχώνευση Εθνικής-Eurobank...

Στόχος είναι μέχρι την Δευτέρα να έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στα ζητήματα που έχουν τεθεί από πλευράς τρόικας αναφορικά με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank, που βρίσκεται στην τελική της φάση, σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο.
Ο προβληματισμός της τρόικας, σύμφωνα πάντα
με τις συγκεκριμένες πληροφορίες, εστιάζεται κυρίως στο μέγεθος που θα δημιουργηθεί από την συγχώνευση των δύο τραπεζών (Εθνικής και Eurobank), στο ύψος των συνεργιών καθώς και στα επιπλέον κεφάλαια που ενδεχομένως να χρειαστούν για την ανακεφαλαιοποίηση του νέου ομίλου.
Υπενθυμίζεται ότι χθες η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας παρουσίασε στα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας το πλήρες σχέδιο της συγχώνευσης των δύο τραπεζών που βρίσκεται σε εξέλιξη, δίνοντας έμφαση στις σημαντικά επιπλέον συνέργιες που θα προκύψουν, σε σχέση με αυτές που είχαν αρχικά ανακοινωθεί με την δημόσια πρόταση της και ανέρχονταν σε τρία δισ. ευρώ περίπου, που προσεγγίζουν πλέον τα 4 δισ. ευρώ (ποσό που επιβεβαιώνεται και από πρόσφατες εκθέσεις διεθνών οίκων και επενδυτικών οργανισμών).
Δεδομένου δε, του αυξημένου αυτού ποσού που προκύπτει από τις συνέργιες, υπερκαλύπτεται η όποια διαφορά στο ύψος των κεφαλαίων που χρειάζονται για την ανακεφαλαιοποίηση του ομίλου Εθνικής και Eurobank και οι οποίες αρχικά είχαν προσδιοριστεί στα 15, 7 δισ. ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα