Αυτοί σήκωσαν τα λεφτά τους από τις τράπεζες πριν το κούρεμα στην Κύπρο - Όλη η λίστα με τους 6.000 καταθέτες

Ο κατάλογος που αποκάλυψε το Mega Κύπρου και δημοσιεύει σήμερα το Έθνος της Κυριακής, περιέχει τα 6.000 πρόσωπα που φέρονται να έκαναν τερατώδης αναλήψεις λίγες μέρες πριν το κούρεμα των καταθέσεων. Σε μερικές περιπτώσεις, ακόμα και ώρες πριν....

Η “αμαρτωλή” λίστα ξεκινάει με τις αναλήψεις που έγιναν από τη Λαϊκή Τράπεζα
το διάστημα 1-15 Μαρτίου. Στο διάστημα αυτό, ο συμπέθερος του προέδρου Αναστασιάδη, κ.Λούτσιος απέσυρε 21 εκατομμυρίων ευρώ την παραμονή του κουρέματος (τα οποία υποστηρίζει ο ίδιος ότι προορίζονταν για αγορά ακινήτου). Το εντυπωσιακό σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι από το περασμένο καλοκαίρι δεν επιτρέπονταν τα σπασίματα λογαριασμών, ο κ.Λούτσιος, ωστόσο, κατάφερε να το κάνει, στην τράπεζα στην οποία ήταν διευθυντής ο Μιχάλης Σαρρής και μάλιστα μέσα σε λίγες μέρες.
Στη λίστα των offshore εταιρειών δεν υπάρχει τέλος. Πρόκειται για δαιδαλώδες και τιτάνιο κατάλογο, φυσικών προσώπων και εταιρειών που φιγουράρουν μπροστά από αυτούς.
Περιλαμβάνονται σε αυτήν γνωστά πολιτικά στελέχη, από Κύπρο και Ελλάδα, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, Ρώσοι ολιγάρχες, μέχρι και στελέχη της Τράπεζας Κύπρου.
Όσο αφορά στην Ελλάδα, πρόκειται για δύο υπουργούς, της κυβέρνησης Καραμανλή, οι οποίοι είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλα, κατά τη θητεία τους. Ένα μέλος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, φαίνεται ότι έκανε ανάληψη ύψους 500.000 ευρώ, στις 12 Μαρτίου, για εταιρεία συμφερόντων Κύπριου επιχειρηματία, που ασχολείται με το real estate στην Ελλάδα.
Ταυτόχρονα ο ίδιος , έκανε αναλήψεις από την Ελλάδα ύψους 1.000.000 και 198.000 ευρώ.
Τερματοφύλακας, υπό απόσυρση, έκανε ανάληψη 500.000, ενώ γόνος πλούσιας οικογένειας, με παρουσία στο μπάσκετ έβγαλε 743.546 ευρώ.
Δημοσιογράφος της ΕΡΤ σήκωσε 400.000 ευρώ. Δύο στελέχη ελληνικής εταιρείας που βρίσκεται σε διαδικασία αποκρατικοποίησης είχαν κοινό λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου, από τον οποίο έβγαλαν 650.00 ευρώ.
Εταιρεία που δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια και την Κύπρο σήκωσε 4.025.750 ευρώ και 4.266.600 ευρώ απέσυρε ελληνική εταιρεία τροφίμων.
Keywords
Τυχαία Θέματα