Αυτά είναι τα κριτήρια για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης



Δεν θα υπολείπεται των 180 ευρώ, ούτε όμως θα υπερβαίνει τα 900, το επίδομα για την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σε ό,τι αφορά τον σχετικό προγραμματισμό της Γενικής Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων......

Η περιοχή, τα τετραγωνικά της κατοικίας, αλλά και το εισόδημα των πολιτών θα καθορίζουν
από κοινού την επιλεξιμότητά τους για τη λήψη του επιδόματος.
Πάντως, παρά και την επίσπευση των διαδικασιών που ζητεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, δεν υπάρχει προσδιορισμός της ακριβούς έναρξης καταβολής των αποζημιωτικών επιδομάτων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Ημερησία, προβλέπεται:Να χορηγείται αποζημίωση έπειτα από την αγορά πετρελαίου θέρμανσης σε τραπεζικό λογαριασμό του φορολογουμένου.Η αποζημίωση δεν θα καταβάλλεται σε νοικοκυριά με ανώτερο ενός ορίου επίπεδο συγκεκριμένο επίπεδο διαβίωσης (τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης) ή περιουσίας. Το εισοδηματικό όριο είναι 14.000 ευρώ για άγαμο, 23.350 ευρώ για οικογένεια χωρίς παιδιά και προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για τα 3 πρώτα παιδιά. Εξαιρούνται ακόμη οι άγαμοι με περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ, όπως και οι οικογένειες με περιουσία άνω των 150.000 ευρώ.Για το ποσό της επιστροφής συνυπολογίζεται το ανώτατο όριο ανάλογα με την κλιματική ζώνη.Η χορήγηση πραγματοποιείται κατόπιν αίτησης του φορολογουμένου στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και μετά από διασταύρωση της πραγματοποίησης της πώλησης, μέσω της καταχώρισης στο σύστημα παρακολούθησης διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης.Θα υπάρξει πρόνοια για τους φορολογουμένους που θα χρειαστούν βοήθεια για τη συμπλήρωση της αίτησης.Η πληρωμή θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.Θα υπάρχει συγκεκριμένο κονδύλι χορηγούμενο μέσω ΟΤΑ σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, για ενίσχυση ανεξαρτήτως είδους καυσίμου και τρόπου θέρμανσης (π.χ. οικογένειες χωρίς εργαζόμενους κ.λπ.).Τέσσερις ζώνες
Για την υλοποίηση του σχεδιασμού, η επικράτεια διακρίθηκε σε τέσσερις ζώνες, στις οποίες ορίστηκαν ανώτατα όρια κατανάλωσης σε λίτρα, όπως και μέγιστο ύψος αποζημίωσης:

Α' Ζώνη: Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμα, Ευρυτανία - Μέγιστη κατανάλωση τα 3.000 λίτρα και υψηλότερη αποζημίωση τα 900 ευρώ.

Β' Ζώνη: Ιωάννινα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Αρκαδία, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Εβρος. Μέγιστη κατανάλωση τα 1.800 λίτρα και υψηλότερη αποζημίωση τα 540 ευρώ.

Γ' Ζώνη: Αττική (εκτός Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού), Κορινθία, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Λέσβος, Χίος, Κέρκυρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα - Μέγιστη κατανάλωση τα 960 λίτρα και μέγιστη αποζημίωση τα 388 ευρώ.

Δ' Ζώνη: Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά &
Keywords
Τυχαία Θέματα