Άδειασμα Λαυρεντιάδη από τους συνεργάτες του

Δίνουν και παίρνουν τα συντροφικά μαχαιρώματα στους κόλπους της – κατά το κατηγορητήριο – ομάδας που με επικεφαλής τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, εκτέλεσε το σχέδιο με τα επισφαλή δάνεια της Proton Bank ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία....

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα πρώην στελέχη του Δ.Σ. της τράπεζας μεθόδευσαν «την άντληση κεφαλαίων από την τράπεζα,
με τη συνεργασία τρίτων –φαινομενικά άσχετων με τον ως άνω όμιλο εταιριών αποκλειστικά προς εξυπηρέτηση των ατομικών και εταιρικών συμφερόντων του Λαυρεντιάδη».

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, οι Αντώνης Αθανάσογλου, Τρύφων Κολλίντζας και Δημήτρης Σαραμαντής, που έχουν κριθεί προφυλακιστέοι για την υπόθεση, κατά τις απολογίες τους εξαπέλυσαν μύδρους κατά του Λαυρεντιάδη νίπτοντας τας χείρας τους για το σκάνδαλο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος, Αντώνης Αθανάσογλου, υποστήριξε ότι επί των ημερών του η τράπεζα, όπου επένδυσε την περιουσία του, ευημερούσε. «Ουδεμία αναφορά έγινε για προβληματικά δάνεια ή για ύπαρξη ενιαίου κινδύνου», φέρεται να είπε στην ανακρίτρια.

Ανάλογες ήταν οι αιτιάσεις του Τ. Κολλίντζα, που υποστήριξε ότι η αθέτηση της υποχρέωσης αύξησης κεφαλαίου από τον Λαυρεντιάδη, τον ώθησε να σπάσει το τριετές συμβόλαιό του με την τράπεζα. Ως την αποχώρησή του, όμως, είπε πως δεν είχε αντιληφθεί παρατυπίες κατά την έγκριση των επίμαχων χρηματοδοτήσεων και ουδέποτε ενημερώθηκε για οποιοδήποτε μεμπτό από την ΤτΕ.

Ο Δημήτρης Σαραμαντής κατηγόρησε τον επιχειρηματία ότι τον εξαπάτησε: «Μόλις με παραπλανητικούς τρόπους επιτεύχθηκε η χρηματοδότηση των εταιρειών εγκατέλειψε την τράπεζα ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα μεριμνούσε για την εξωτερική του εικόνα ως ισχυρού παράγοντα στο διεθνές στερέωμα».
Keywords
Τυχαία Θέματα