Spiegel: «Η Ευρώπη χαραμίζει τη νεολαία της»

«Η Ευρώπη χαραμίζει τη νεολαία της» τονίζει σε άρθρο του το Spiegel Online, με αφορμή την έρευνα του αμερικανικού ινστιτούτου Pew για την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων στην έναντι της ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, η οποία μειώνεται συνεχώς....

Σύμφωνα με το Spiegel, ειδικά οι νέοι άνθρωποι ήλπιζαν σε απεριόριστες δυνατότητες και σήμερα «από τα πολλά όνειρα απέμειναν μόνο ερείπια». Mάλιστα,
ο αρθρογράφος καταλήγει στη διαπίστωση ότι η Ευρώπη χάνει μία ολόκληρη γενιά και μαζί με αυτή και την ευρωπαϊκή ιδέα.
«Γιατί ποιος θα γίνει φορέας της στο μέλλον, αν όχι αυτοί οι νέοι άνθρωποι;», διερωτάται και επισημαίνει ότι οι πολιτικοί δεν έχουν βρει απαντήσεις στα προβλήματα και ειδικά στα προβλήματα των νέων.
«Οι ισχυροί της ηπείρου δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι δυναμικό χάνουν. Η νέα γενιά δεν πρέπει να ανεχθεί άλλο αυτήν την περιφρόνηση» αναφέρει και προσθέτει ότι η νεολαία της Ευρώπης πρέπει να ακουστεί περισσότερο, να στρατευθεί, να ψηφίσει στις εκλογές, να συμμετάσχει στα κόμματα ή να ιδρύσει νέα, να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις βελτίωσης» και κυρίως «να πάρει το μέλλον της στα χέρια της, γιατί αλλιώς δεν θα το κάνει κανείς».
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η γαλλική εφημερίδα Liberation αποκαλώντας «απογοητευτικά» τα αποτελέσματα του αμερικανικού Ινστιτούτου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, για την πλειοψηφία των Γάλλων, Ισπανών και Ελλήνων ευθύνεται η Ευρώπη για όλα τα προβλήματά τους.
«Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα δεν είχε ποτέ ξανά προκαλέσει τόση απογοήτευση. Ωστόσο, πίσω από τα θλιβερά αποτελέσματα του Pew Research Center υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να ελπίζει κανείς στη σταθερότητα του οικοδομήματος» αναφέρει και προσθέτει πως «εκτός από την ακλόνητη εμπιστοσύνη των Γερμανών στην Ευρώπη, υπάρχει σήμερα και μεγάλη αποδοχή του ευρώ».
Πηγή: Deutsche Welle
Keywords
Τυχαία Θέματα