''OXI'' ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ...



Την έναρξη διαλόγου για διαμόρφωση ολοκληρωμένης εθνικής πρότασης για έξοδο της Κύπρου από το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, συμφώνησαν σήμερα τα κόμματα ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ, σε συνάντηση που είχαν οι ηγεσίες τους. Στη συνάντηση, υπό τους Γιαννάκη Ομήρου και Άντρο Κυπριανού, συζητήθηκαν η κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, το Μνημόνιο... και η δανειακή σύμβαση, το Κυπριακό και οι προοπτικές λύσης του, καθώς και το θέμα του φυσικού αερίου. Οι δύο ηγέτες χαρακτήρισαν εποικοδομητική τη συνάντηση, υπογραμμίζοντας την κοινή τους θέση για έξοδο από το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Ομήρου είπε ότι δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε αποκλίσεις μεταξύ των δύο κομμάτων για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας. «Είναι κοινή η διαπίστωση ότι η παραμονή στο Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση θα οδηγεί σε αυτοτροφοδοτούμενους φαύλους κύκλους ύφεσης, εκτίναξη της ανεργίας, κοινωνικό αποκλεισμό ευρύτατων ομάδων της κυπριακής κοινωνίας, και βεβαίως, σε συνθήκες κοινωνικής δυστυχίας ακόμα και ανθρωπιστικής κρίσης.
Από την πλευρά του ο κ. Κυπριανού εξέφρασε αρχικά τη θέση ότι το ΑΚΕΛ θεωρεί την ΕΔΕΚ στρατηγικό συνεργάτη, με τον οποίο μπορεί να συζητήσει πολλά ζητήματα και να υπάρξουν ταυτόσημες ή παραπλήσιες απόψεις, σημειώνοντας πως η σημερινή συνάντηση επιβεβαίωσε αυτή την πραγματικότητα. Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα