O Κάμερον αδιαφορεί για το «κόκκινο κουτί» με τα... κρατικά μυστικά

Πριν από περίπου έναν χρόνο είχε ξεχάσει σε μια παμπ την... κόρη του. Αυτή τη φορά, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον άφησε, σύμφωνα με πληροφορίες, το κόκκινο κουτί με τα απόρρητα κρατικά έγγραφα στο... βαγόνι ενός τρένου!...

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Mirror», έπειτα από την όχι και τόσο «επιτυχημένη» παρουσία του στη Σύνοδο Κορυφής των G20 στη Ρωσία, ο Κάμερον άφησε χωρίς επίβλεψη το πολύ σημαντικό αυτό βαλιτσάκι με το κλειδί επάνω του και ένας επιβάτης ήταν εκεί για να το απαθανατίσει.
Ο εν λόγω
επιβάτης φωτογράφισε το βαλιτσάκι και είπε στην εφημερίδα πως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο οποίος ταξίδευε με το τρένο για να πάει στον γάμο της αδερφής της γυναίκας του, δεν είχε καν ασφάλεια μαζί του και πως όποιος ήθελε μπορούσε να το πάρει και να... εξαφανιστεί.

Απαντώντας στο εν λόγω δημοσίευμα η Downing Street έκανε λόγω για «ανοησίες», υποστηρίζοντας ότι το κουτί με τα απόρρητα έγγραφα βρισκόταν υπό την εποπτεία της ασφάλειας και δεν ήταν παρατημένο.
Πάντως, τα βρετανικά ΜΜΕ κάνουν τώρα λόγο για ένα «ντροπιαστικό» ατύχημα για τον Κάμερον ο οποίος έχει δεχθεί και τα πυρά των αντιπάλων του για το θέμα.
«Θα μπορούσαν να βρίσκονται κάθε είδους κρατικά μυστικά στο κουτί. Τι θα συνέβαινε αν κάποιος το άρπαζε και έφευγε; Είμαι έκπληκτος που ένας πρωθυπουργός είναι τόσο απρόσεκτος με τα κρατικά μυστικά», είπε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τζον Πρέσκοτ.
Keywords
Τυχαία Θέματα