Liberation: Μπερνάρ, αν γυρίσεις, τα παίρνουμε όλα πίσω!

Με το σημερινό της πρωτοσέλιδο -και πιο κόσμιο αυτή τη φορά- τίτλο (Mπερνάρ, αν γυρίσεις, τα παίρνουμε όλα πίσω), η «Liberation» απαντά σήμερα στην απόφαση του Μπερνάρ Αρνό, του πλουσιότερου Γάλλου επιχειρηματία, να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκατασταθεί το κύρος και η αξιοπιστία του μετά την προκλητικότατη «προτροπή» της εφημερίδας: «Αντε χάσου πλούσιε μαλ… α!»....

Έπειτα από την κατακραυγή που προκάλεσε στη Γαλλία η είδηση ότι ο Αρνό, ο τέταρτος πλουσιότερος στον κόσμο, ζήτησε βελγική
υπηκοότητα, ο ίδιος έσπευσε να διευκρινίσει ότι «είναι και θα παραμείνει Γάλλος φορολογούμενος». Η εφημερίδα, λοιπόν, προσπάθησε να κρατήσει σήμερα χαμηλούς τόνους.

Ωστόσο, εκφράζοντας την υποστήριξή του προς την εφημερίδα, ο βαρόνος Εντουάρ ντε Ρότσιλντ, κύριος μέτοχος της «Liberation», δήλωσε ότι « ο ίδιος θα πληρώσει ευχαρίστως τους φόρους του».
«Πιστεύω ότι όταν ζητείται από τους πλουσιότερους να συνδράμουν για δύο χρόνια σε μία προσπάθεια εθνικής αλληλεγγύης, ανταποκρίνεσαι. Φυσικά με αφορά και θα το κάνω ευχαρίστως», είπε αναφερόμενος στα δημοσιονομικά μέτρα για το 2013 που προωθεί η κυβέρνηση Ολάντ.

Δείτε το εξώφυλλο της εφημερίδας
Keywords
Τυχαία Θέματα