''H ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ''...

Μιλώντας στο Associated Press η Ουκρανή πρώην πρωθυπουργός, Γιούλια Τιμοσένκο, δήλωσε πως η Ουκρανία πρέπει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ ώστε να προστατευθεί από τη ρωσική εισβολή...

Η Τιμοσένκο που θα είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου, υποστήριξε ότι οι βίαιες
ενέργειες της Ρωσίας στα ανατολικά της Ουκρανίας, οδήγησαν σε ριζικές αλλαγές στη νοοτροπία του λαού.
«Με τον πόλεμο εναντίον μας, ο Πούτιν άλλαξε τη νοοτροπία των Ουκρανών και μας οδήγησε σε μία διαφορετική στρατηγική κατεύθυνση. Σε αυτή την περίπτωση το ΝΑΤΟ είναι η καλύτερη επιλογή για την Ουκρανία», επισήμανε η Τιμοσένκο.
Η 53χρονη επικεφαλής της πορτοκαλί επανάστασης που είχε καταδικαστεί σε επταετή κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας στην υπογραφή συμφωνίας για το φυσικό αέριο, με τη Ρωσία, δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι θα ξεσπάσει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.
Πρόσθεσε, μάλιστα, πως ο Πούτιν επιχειρεί να εκβιάσει τον κόσμο, καθώς είναι σίγουρος ότι δε θα επιτρέψει κανείς να ξεσπάσει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος και για αυτό το λόγο προχωρά σε παράνομες και επιθετικές ενέργειες.
Όσο για τις κυρώσεις που προειδοποιεί η Δύση ότι θα επιβάλει στη Ρωσία, η Τιμοσένκο δήλωσε θετική σε μια τέτοια προοπτική και εξέφρασε την ελπίδα οι επιπτώσεις να είναι «τόσο ισχυρές ώστε ο Πούτιν να σταματήσει την επίθεση και να επιστρέψει στα εδάφη της χώρας του».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα