H κρίση χτύπησε τις τιμές των ακινήτων

Ραγδαία υποχώρηση τιμών καταγράφεται στα ακίνητα, ιδιαίτερα σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες, χωρίς να υστερούν τα οικόπεδα, ακόμη και αγροτεμάχια.
Η προϊούσα κρίση απαξιώνει τις περιουσίες των Ελλήνων από μέρα σε μέρα....
Στη χειρότερη θέση είναι όσοι έχουν αγοράσει σπίτι με στεγαστικό δάνειο, οι οποίοι το έχουν χρυσοπληρώσει και τώρα η αξία του ακινήτου παρουσιάζει πολύ μεγάλη μείωση.
Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος και με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τα πιστωτικά ιδρύματα, εκτιμάται ότι
οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) το γ΄ τρίμηνο του 2012 ήταν κατά μέσο όρο μειωμένες κατά -11,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011.
Για το α΄ και το β΄ τρίμηνο του 2012, με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, οι τιμές των διαμερισμάτων μειώθηκαν με ετήσιο ρυθμό -9,3% και -10,2% αντίστοιχα.

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
Πτώση και για το δείκτη τιμών διαμερισμάτων κατά παλαιότητα και γεωγραφική περιοχή.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η μείωση των τιμών το γ΄ τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011 ήταν -13,5% για τα «νέα» διαμερίσματα (ηλικίας έως 5 ετών) και -10,5% για τα «παλαιά» (ηλικίας άνω των 5 ετών).
Από την ανάλυση των στοιχείων κατά γεωγραφική περιοχή προκύπτει ότι οι τιμές των διαμερισμάτων το γ΄ τρίμηνο του 2012 ήταν μειωμένες σε σύγκριση με το γ΄ τρίμηνο του 2011 κατά τα ακόλουθα ποσοστά:
-12,3% στην Αθήνα
-10,6% στη Θεσσαλονίκη
-10,1% στις άλλες μεγάλες πόλεις
- 12,4% στις λοιπές περιοχές της χώρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα