Aπολογούνται και τιμωρούνται οι «αιώνιοι»

Ενώπιον του αθλητικού δικαστή θα βρεθούν σήμερα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου στο κλειστό του Ελληνικού...

Κίνδυνο βαριάς τιμωρίας αντιμετωπίζουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για τα επεισόδια
που έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου την περασμένη Κυριακή. Ο αθλητικός δικαστής έχει καλέσει σε απολογία τις δύο ΚΑΕ βάσει των εκθέσεων της Αστυνομίας, των παρατηρητών και των διαιτητών της αναμέτρησης.
Οι δύο ομάδες κινδυνεύουν με επιβολή τιμωρίας της έδρας (αν είχε διακοπεί οριστικά το παιχνίδι θα απειλούνταν με πολύ μεγαλύτερη ποινή, ανάλογη με τις εννέα αγωνιστικές που εν συνεχεία έγιναν έξι για τον Ολυμπιακό μετά τον τέταρτο τελικό της Α1 το 2010, που δεν είχε τελειώσει ποτέ) και βαρύ χρηματικό πρόστιμο. Αμφότερες οι ΚΑΕ αναμένεται να υποστηρίξουν πως η αστυνομία δεν έκανε καλά τη δουλειά της, τόσο στο ζήτημα του ελέγχου των λιστών για τα άτομα που έδωσε την έγκρισή της να είναι στο γήπεδο, όσο και στους ελέγχους κατά την είσοδό τους στο γήπεδο.
Σημειώνεται πως ο αθλητικός δικαστής δεν είναι του ΕΣΑΚΕ, αλλά πρόκειται για ανεξάρτητο μονομελές δικαιοδοτικό όργανο και απλώς δικάζει στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής. Αν και στο Κύπελλο διοργανώτρια είναι η ΕΟΚ, επειδή ο τελικός έγινε μεταξύ ομάδων της Α1 ό,τι συνέβη έγκειται στην αρμοδιότητα του αθλητικού δικαστή που ασχολείται με τις υποθέσεις ομάδων της κατηγορίας.

Πηγή: sport-fm.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα