9 επιχειρηματίες κατέθεσαν για τις χρηματοδοτήσεις στο κόμμα του Ραχόι



Ο δικαστής που ερευνά την υπόθεση των διπλών λογιστικών βιβλίων στο κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) διέταξε σήμερα να κληθούν για κατάθεση εννέα επιχειρηματίες στα πλαίσια των ερευνών για τις κρυφές χρηματοδοτήσεις, υπόθεση που έχει κλυδωνίσει την αξιοπιστία και του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι...

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν δημοσιευθεί στον ισπανικό Τύπο, ο ίδιος ο Ραχόι φέρεται να έχει λάβει στο διάστημα από το 1997 έως το 2008 «ετήσιες πληρωμές συνολικού ύψους 25.500 ευρώ» από ιδιοκτήτες ιδιωτικών εταιρειών.

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου
Πάβλο Ρουθ κλήτευσε για ημερομηνίες εντός του Μαΐου τους επιχειρηματίες εκείνους που, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, παρουσιάζονταν ως δωρητές στις ιδιόχειρες «σημειώσεις του Λουΐς Μπάρθενας», του πρώην ταμία του ΡΡ, τις οποίες δημοσίευσε τον περασμένο Ιανουάριο η εφημερίδα Ελ Παΐς.

Μεταξύ των κλητευθέντων επιχειρηματιών ξεχωρίζουν ορισμένοι μεγιστάνες εταιρειών ανάληψης δημοσίων έργων, όπως ο πρόεδρος της BTP OHL Χουάν Μιγέλ Βιλιάρ, ο πρώην πρόεδρος της Sacyr VallehermosoΛουΐς ντελ Ριβέρο, ο πρόεδρος της FCC ConstrucciónΧοσέ Μαγιόρ Ορέχα και ο Πάβλο Κρέσπο, που θεωρείται ο δεύτερος τη τάξει στο «δικτυο Γκιρτέλ», μία άλλη υπόθεση διαφθοράς που είχε σπιλώσει την ισπανική δεξιά το 2009.

Με άλλους πέντε επιχειρηματίες, οι μεγιστάνες των δημοσίων έργων θα παρουσιασθούν στον δικαστή σε ημερομηνίες μεταξύ της 27ης έως της 29ης Μαΐου, σύμφωνα με τις κλήσεις που τους επιδόθηκαν.

Ο Ρουθ, που επίσης είχε ερευνήσει την υπόθεση Γκιρτέλ, ορίσθηκε τον Μάρτιο να αναλάβει επίσης και τις ανακρίσεις για τις «σημειώσεις του Μπάρθενας».
Keywords
Τυχαία Θέματα