''ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΟΥ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ''...(σσ για την αλλη λαιλαπα το ...ΔΝΤ τι εκανες προεδρε;)

Την αποφασιστικότητά του να υπερασπιστεί τη δημοκρατία εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά την επισήμανση ...

του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι έφτασε η στιγμή η πολιτεία να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το φαινόμενο τη Χρυσής Αυγής.
«Κύριε Πρόεδρε, είχαμε τόσο καιρό στον κόρφο μας το φίδι -κάποιοι νόμιζαν ότι
είναι φιδάκι και έπαιζαν μαζί του, το χάϊδευαν - και τώρα κοντεύει να μας πνίξει», σημείωσε ο κ. Τσίπρας κατά τον διάλογο που είχε με τον κ. Παπούλια στην αρχή της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Κάποιοι», πρόσθεσε, «ξαφνιάζονται. Νομίζω όμως ότι έφτασε η στιγμή η πολιτεία, θεσμικά η δημοκρατία, να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το φαινόμενο. Έχει τις δυνατότητες, υπάρχει νομικό πλαίσιο, απαιτείται πολιτική βούληση».
«Συμφωνώ απόλυτα», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να συνεχίσει: «Και τα λέτε σε μένα που από μικρό παιδί πολέμησα και τον φασισμό και τον ναζισμό και είμαι εξαιρετικά ευαίσθητος».
«Και βέβαια, υπέρτατο καθήκον μου σαν Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι να υπερασπιστώ τη δημοκρατία και τον ελληνικό λαό από αυτή τη λαίλαπα που επέρχεται», κατέληξε ο κ. Παπούλιας.
Πρόθεση του κ. Τσίπρα, αλλά και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη που θα γίνει δεκτός στις 14:30 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι να ζητήσει τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών με θέμα την αντιμετώπιση της δράσης της Χρυσής Αυγής. ΦΙΜΟΤΡΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα