Ξεπέρασε τον εαυτό του ο Ερντογάν...(σ.σ και η συγκυβέρνηση το ιδιο κάνει, αλλά με άλλο τρόπο)



Εκοψε στον «αέρα» ομιλία αντιπάλου του ...
Ως... διευθυντής προγράμματος φιλοκυβερνητικού τηλεοπτικού σταθμού λειτουργεί όποτε το κρίνει απαραίτητο ο Ταγίπ Ερντογάν. Οπως αποκαλύφθηκε, ο Τούρκος πρωθυπουργός έκοψε στον «αέρα» ομιλία αντιπάλου του στην κοινοβουλευτική ομάδα τον περασμένο Ιούνιο.

Η αποκάλυψη ήρθε από...
νέες τηλεφωνικές συνομιλίες, προϊόν υποκλοπής, τις οποίες μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Halk TV. Στην πρώτη, ο πρωθυπουργός καλεί τον πρόεδρο του ομίλου «Χαμπέρτουρκ», που διαθέτει εφημερίδα και κανάλι, και σε αυστηρό ύφος του ζητά να διακοπεί
αμέσως η ομιλία του αρχηγού του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, η οποία μεταδιδόταν εκείνη την ώρα ζωντανά.

Αφού τα... άκουσε, ο Σαράτς έσπευσε να τηλεφωνήσει στον υπεύθυνο προγράμματος του καναλιού, ο οποίος και διέκοψε τη μετάδοση. Στη συνέχεια ο Σαράτς τηλεφώνησε στο γιο του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιλάλ Ερντογάν για να τον ενημερώσει ότι διεκόπη η μετάδοση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ότι ο Ερντογάν κάνει τον... διευθυντή προγράμματος. Πριν από μερικές ημέρες είχε έρθει στη δημοσιότητα άλλη συνομιλία του Τούρκου πρωθυπουργού επίσης προς τον Σαράτς, στην ζητούσε να μην μεταδοθεί δήλωση του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, επίσης τον περασμένο Ιούνιο.

Από άλλες συνομιλίες των υπευθύνων του ομίλου «Χαμπέρτουρκ», που αποκαλύφθηκαν επίσης πριν από μερικές μέρες προέκυψε ότι ο Σαράτς και ο διευθυντής της εφημερίδας «Χαμπέρτουρκ» Φατίχ Αλταϊλί, μετά από συνεννόηση με τον Ερντογάν, πρότειναν να αλλοιωθεί δημοσκόπηση με την αφαίρεση τριών μονάδων από το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος και την πρόσθεσή τους στο ποσοστό του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας.
nonews-NEWS
Keywords
Τυχαία Θέματα