ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΠΕΡΑΣΕ ΕΤΣΙ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δυστυχώς και παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις της να αναδείξει το θέμα της …μη παραίτησης των εισαγγελέων δεν κατόρθωσε να το αναγάγει σε μείζον ζήτημα, εξ αιτίας του ότι τα μέσα ενημέρωσης είναι…αυτά που είναι. Το γεγονός ότι δυο εισαγγελείς -και με καλά ονόματα στην πιάτσα- είπαν ότι δέχονται πιέσεις και παρεμβάσεις και στην συνέχεια…
μούγκα στην στρούγκα, σε αλλοτινούς χρόνους θα είχε ως γεγονός τινάξει κυβερνήσεις στον αέρα. Αυτήν την φορά
κάτι τέτοιο δεν συνέβη…

Αντιθέτως το «σενάριο» του μοναχού Εφραίμ που βγήκε στον αφρό, πρώτον για να διασπάσει την Νέα Δημοκρατία και δεύτερον για να διαμορφώσει την ατζέντα μετά τις εκλογές, είναι ξεκάθαρο ότι θα κοστίσει στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν είναι μόνον εξ αιτίας του θρησκευτικού ενστίκτου -το να φυλακίζεις μια ημέρα πριν από τα Χριστούγεννα έναν μοναχό είναι από μόνο του μια πρόκληση- αλλά και εξ αιτίας του γεγονότος ότι αντιλαμβάνονται οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας ότι όλος αυτός ο θόρυβος γίνεται για να κτυπηθεί και πάλι ο Καραμανλής.

Αυτό σημαίνει ότι οι υποστηρίζοντες ακόμη τον Καραμανλή θα ανέμεναν μια πιο ισχυρή στάση υποστήριξης προς τον ηγούμενο Εφραίμ. Αντιθέτως εισέπραξαν πλήρη αδιαφορία της ηγεσίας που θεωρεί ότι εάν μιλούσε υπέρ του Εφραίμ το κόστος θα ήταν μεγαλύτερο -κι αυτό είναι μέγιστο λάθος- και αποσπασματικές δηλώσεις ορισμένων στελεχών.

Το θέμα του ηγούμενου Εφραίμ έχει …ουρά. Τί θα κάνει η Νέα Δημοκρατία εάν δεν αντιδράσει ούτε στους επόμενους σχεδιασμούς του συστήματος που φεύγει; Θα ζητήσει την στήριξη Καραμανλή πριν από τις εκλογές που έρχονται; Ε;
Keywords
Τυχαία Θέματα