ΤΟ «ΠΑΡΤΙ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ» ΚΑΤΑ ΧΡ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΗΝ!...



Ο ΚΑΨΗΣ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ!
Γράφει ο Κ.Π.
Μετά την ψήφιση της τροπολογίας για τη ΝΕΡΙΤ στη Βουλή, τα πράγματα δυσκολεύουν για τον Π. Καψή, παρά τα όσα έχει υποσχεθεί για σύντομη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ μέσω ΔΤ. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δεν είναι ευνοικά, γι'αυτό και δεν αποκλείεται να...

υπάρξουν εξελίξεις, εάν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση. Και αν ακόμα το ραδιομέγαρο ανοίξει, είναι αδύνατον να βγεί ένα στοιχειώδες πρόγραμμα, μετά τη διάλυση της ΕΡΤ.

Μιλώντας
με υψηλόβαθμο στέλεχο της ΔΤ, που παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της, μας έκανε σημαντικές αποκαλύψεις και εκτιμήσεις, από μια εμπειρία 10ετιών στην ΕΡΤ και τον ιδιωτικό τομέα.

Εν τω μεταξύ το «πάρτι της Αρκούδας» για το οποίο μιλούσε ο Χρ. Λαζαρίδης στη Βουλή Παρασκευή 19-7-2013(ένας από τους εισηγητές του «μαύρου» και στενώτατος σύμβουλος του πρωθυπουργού ) για το ν/σ της ΝΕΡΙΤ, είχε απόλυτο «δίκιο»(!). Μόνο που έκανε λάθος. Αναφέρθηκε στην ΕΡΤ, ενώ το «πάρτι» και τα πυράνχας μετακόμισαν στην «ΔΤ-ΝΕΡΙΤ». Το τι «πλιάτσικο» γίνεται στο δημόσιο χρήμα δεν λέγεται. Όλοι οι «διεφθαρμένοι» της ΕΡΤ , μαζί με νέους «πελάτες» ανέλαβαν να την απαλάξουν από τη «διαφθορά(!!!)» , με τη βοήθεια της ΚΑΝΤΩΡ, που θα οργανώσει και θα λειτουργίσει το νέο φορέα, με τις «γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτει» έναντι 58.500 ευρώ».

Έψαξα και εγώ να βρω τι σόι εταιρεία είναι και σε πόσα κανάλια έχει πορσφέρει τις υπηρεσίε της. Διαβάστε και προσέξτε: Ιδρύθηκε το 1988. Έγινε μετατροπή το 1993. Διαθέτει ISO 9001:2008 και κλίμακα προσωπικου 11-30(αναφέρει ότι εργάζονται 46). Κάποια οικονομικά στοιχεία ανευ ουσίας και εργασία σε ενεργειακά προγράμματα(η ΕΡΤ είναι ΔΕΗ;). Έδρα το Κολωνάκι, με δυο διαφορετικές διευθύνσεις. Διαθέτει 2 αντιπροέδρους, έναν πρόεδρο-δ/νων σύμβουλο και έναν γενικό διευθυντή. Ένα τηλέφωνο 72975.φαξ..και e-mail.
Ένα δελτίο τύπου για την τηλεοπτική της προυπηρεσία κα τη δράση της, θα διέλυε τις «σκιές» κ. Καψή, εκτός εαν πάμε να μάθουμε στου «κασίδι» το κεφάλι! Και ποιος ο ρόλος του ΕΣ και ΔΣ, γιατί τους διορίσατε; Και δεν είναι μόνον αυτό. Υπάρχουν διαφωνίες και συγκρούσεις, μεταξύ, Μάναλη-Καψή-Προκοπάκη, συμβούλων, παρασυμβούλων και παρατρεχάμενων, γύρω από την «παρέα» Καψή για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη λειτουργία του «φερέα» τη διανομή χρήματος (!!!) και τις προσλήψεις προσωπικού!

Ηδη η διανομή άρχισε σε παραγωγές και μισθώσεις απ' ευθείας. Τα ποσά που αναφέρονται είναι στρογγυλοποιημένα: Για παραγωγές: 160.000, 240.000, 56.000, 18.000. Αθλητικά 2 και εκατ. περίπου. Καθαρισμός κτηρίων 62.000. Μίσθωση εξοπλισμού από ιδιώτες 130.000. Αυτά είναι η αρχή! Την ίδια ώρα, αυτοκίνητα με εξοπλισμό, υψηλής ευκρίνειας, που είχε προμηθευτεί η ΕΡΤ, για την κάλυψη σημαντικών γεγονότων και την τηλεοπτική κάλυψη της προεδρίας, βρίσκονται σην πρώην ΥΕΝΕΔ, σαν μουσειακό είδος, εγκταλελλημένα στην τύχη τους!
Όλη αυτή η κατάσταση έχει εξοργίσει πολλούς βουλευτές της ΝΔ και μαζί με παράγοντες του χώρου ετοιμάζονται να κάνουν «ντου» στο Μαξίμου και να ενημεώσουν τον Σαμαρά, εφ'όσον τους δεχθεί. Γνωρίζοντας ότι και ο ίδιος φέρει ευθύνει, αφήνοντας στα χέρια του ΠΑΣΟΚ και του 4-5% να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν αποκλείεται μάλιστα να θέσουν υπ'όψιν του πρωθυπουργού στοιχεία μεροληπτικής διαχείρησης, ζητώντας την απομακρυνσή του..

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΤ, πιστεύει ότι θα περάσουν κάποια χρόνια για να βρει κάτι από την παλιά της λάμψη και δόξα η τηλεόραση. Για αρκετό διάστημα θα είναι ένα πριθωριακό κανάλι, χωρίς αξιόλογο πρόγραμμα και αξιοπιστία. Εχει αποδυναμοθεί από γνώση και εμπειρία. Ύστερα τα πρόσωπα που επέλεξαν να τρέξουν το νέο φορέα δεν έχουν καμιά εμπειρία τη σημαίνει τηλεόραση. Το να οργανώσεις ένα κρατικό κανάλι από την αρχή όταν κλείνεις ένα άλλο που χρειάστικαν 45 χρόνια να το χτίσεις-πετραδάκι, πετραδάκι όπως λέει και το λαικό ασμα- από την αρχή είναι ουτοπία να πιστεύεις ότι μπορείς να φτιάξεις σύντομα κάτι καινούργιο. Και έκλεισε με μια απορία όπως κάθε σόφρων και λογικός άνθρωπος. Γιατί έκλεισε η ΕΡΤ(!!!). Πιστεύει όμως ότι και τώρα την ύστατη στιγμή-όπως πιστεύουμε και εμείς-μια συμφωνία με το ραδιομέγαρο και τους εργαζόμενους είναι εφικτή.

Πληροφορίε μας λένε, ότι: Εγκυρότατες δε. Μετά τον αέρα αισιοδοξίας από τον διορισμό ΕΣ και ΔΣ, επιλογών Καψή, έχουν πέσει μαύρα σύννεφα στις σχέσεις, εποπτικού και διοικητικού συμβουλίου με Καψή. Αυτός ήταν και ο λόγος που, μιλώντας στη Βουλή «κάρφωσε» το εποπτικό συμβούλιο, λέγοντα ςότι: «Αν καθυστερίσει η ΝΕΡΙΤ να βγει σστον αέρα, θα οφείλεται καθαρά στο ότι το Εποπτικό Συμβούλιο ζήτησε περισσότερο χρόνο», αποποιώντας τις δικές του ευθύνες!

Η οργάνωση και λειτουργία ενός κρατικού τηλεοπτικού φορέα, λένε οι εργαζόμενοι της ΔΤ από ερασιτέχνες(ΕΣ-ΔΣ) μαζί με «κολεγιές, κουμπαριές και φιλίες» και κάτω από πίεση χρόνου δεν μπορεί να γίνει με δίμηνες συμβάσεις, αβεβαιότητα, 300-500 ευρώ το 15νθήμερο από το ΥΠΟΙΚ που μας δίνει με δυσκολία, μέσα σε κατάθλιψη και πόνο για το αύριο...
Συμπέρασμα: Ότι όλα είναι στον αέρα και τίποτα δεν αποκλείεται!!! fimotro
Keywords
Τυχαία Θέματα