Τι γίνεται τελικά με το χαράτσι;

Που θα πληρώνουμε τελικά το χαράτσι; Στη ΔΕΗ ή στην εφορία; Έχουν ειπωθεί τόσα πολλά τις τελευταίες μέρες που πραγματικά οι περισσότεροι από εμάς έχουνε μπερδευτεί. Λοιπόν, τα πράγματα έχουν ως εξής:
Η διαδικασία βρίσκεται σε αναμονή μίας επιστολής στη ΔΕΗ από το υπουργείο Οικονομικών που θα αναιρεί την εφαρμογή της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων
Δομημένων Επιφανειών πράγμα που σημαίνει ότι από όταν πλέον αυτή η επιστολή θα φτάσει στα χέρια της το χαράτσι αναλαμβάνουν οι εφορίες.

Σημειώνουμε εδώ και 4 μέρες η Διοίκηση της ΔΕΗ είχε ενημερώσει τα υποκαταστήματα της ότι με βάση την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών μπορούν να δέχονται την πληρωμή λογαριασμών χωρίς την επιβάρυνση από το τέλος ακινήτων, για όσους καταναλωτές το επιθυμούν. Ωστόσο, η κυβερνητική εντολή για τη μη υιοθέτηση της δικαστικής απόφασης αφήνει εκτεθειμένη τη Διοίκηση της επιχείρησης η οποία έχει ζητήσει να υπάρξει νομική κατοχύρωση μέσω επίσημου αιτήματος από το Δημόσιο.

Από τη στιγμή που λάβει το αίτημα –επιστολή από το Δημόσιο η Διοίκηση της ΔΕΗ θα δώσει εντολή στην αρμόδια υπηρεσία για συνέχιση της έκδοσης των λογαριασμών στους οποίους συμπεριλαμβάνεται το ειδικό τέλος ακινήτων.
spirospero.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα