Τα δίνουν όλα στις Τράπεζες και οι ασφαλιστές άνεργοι και απελπισμένοι ακούνε δηλώσεις, ομιλίες και μέτρα…



Χιλιάδες άνθρωποι (πλην ολίγων) στον ασφαλιστικό κλάδο, ιδίως οι διαμεσολαβούντες και κατώτεροι διοικητικοί υπάλληλοι ασφαλιστικών εταιριών και εταιριών...

διαμεσολάβησης, «σταυρώνουν» τα χέρια από απελπισία καθώς νοιώθουν στο «πετσί» τους την ανεργία, τη μείωση εισοδήματος, τα αναμενόμενο κλείσιμο και συρρίκνωση εταιριών.

Αντί να ανακουφισθούν με διευκολύνσεις και νέα προϊόντα προς πώληση για να εισπράξουν κάποιο εισόδημα «ζούνε» σ’ ένα περιβάλλον συνεχούς υποβάθμισης του ρόλου και εισοδήματός τους
και σ’ ένα ομιχλώδες τοπίο δήθεν δηλώσεων και ενεργειών όπου κυριαρχεί το «τίποτα», το «μη έργο», οι αερολογίες και οι συνεντεύξεις, οι προβολές αρμοδίων και η παραπλάνηση και υπεκφυγή από τα πραγματικά προβλήματα… Δυστυχώς ακόμα και στον ρόλο ενημέρωσης η επανάληψη του «μηδέν», η αντιγραφή, η ασάφεια, η γενικολογία και προβολή των ίδιων και ίδιων θεμάτων συνεχώς αποβαίνει «χαμένος χρόνος» που προβληματίζει το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς.

Άτομα με πολλά ερωτηματικά στο παρελθόν τους ανέλαβαν εργολαβίες ενημέρωσης και συγγενείς εταιριών που έκλεισαν «διείσδυσαν» στη δήθεν ενημέρωση που καταντά παραπληροφόρηση. Ποιοι είναι συνεργοί τους; Γιατί δε γράφουν το όνομά τους κάτω από δήθεν αναλύσεις και προβληματισμούς; Ήταν ασφαλιστές; Ήταν δημοσιογράφοι; Είναι; Έχουν σχέση με δικαστήρια; Ποιες εταιρίες εκπροσωπούσαν; Σήμερα είναι σε σχέση με ΕΠΥ; Ποιο είναι το κύριο επάγγελμά τους; Ποιοι δημοσιοσχετίστες δεν προστατεύουν τα ονόματα των εταιριών τους κάνοντας δοσοληψίες με ανώνυμους των μέσων;

Ευτυχώς και εδώ γίνεται μάχη.

Δύσκολες οι μέρες των ασφαλιστών μας, που το INTERNET σε συνδυασμό με τα χαμηλά τιμολόγια, το Bancassurance και την οικονομική κρίση τους ρήμαξε το εισόδημα, και έντρομοι βλέπουν τα κατασχετήρια σπιτιών και τραπεζικών λογαριασμών να έρχονται όλο και πιο συχνά με αποστολείς τους «πρώην φίλους» στις εταιρίες. Πολλοί ζουν με δανεικά. Οι οικογένειες πεινάνε και ούτε έξοδα για νοσοκομεία δεν έχουν.

Στο nextdeal.gr φθάνουν συνεχώς μηνύματα και mails και επιστολές με αγωγές από εταιρίες, με δικαστικές αποφάσεις, με παράνομες ενέργειες εταιριών που «πατάνε στο λαιμό» πελάτες και ασφαλιστές να αλλάξουν τα συμβόλαια και όρους συμβολαίων και με συνεχείς αλλαγές που ροκανίζουν το πενιχρό εισόδημα ή με υφαρπαγή συμβολαίων διωγμένων αδίκως. Οι σύλλογοι χάθηκαν από το πλευρό τους και είναι πολύς καιρός που κάθονται άπραγοι, χωρίς να κάνουν κάτι εκτός από συνυπογραφές στην ΕΑΔΕ.

Δυστυχώς αργεί η άνοιξη και όταν έρθει μάλλον θα βρει τη μεγάλη τάξη των διαμεσολαβούντων καθημαγμένη και σε κατώτερη μοίρα μπροστά στις τράπεζες, που θα τα έχουν πάρει «όλα», σε «διαδικασίες» και μερίδια, αφήνοντας «ψίχουλα» αντί για κανονικό ψωμί στις οικογένειες ελεύθερων δικτύων ασφαλιστών.

Το κράτος δικαίου ψυχορραγεί στα μνημόνια και τη στιγμή που ο υπουργός Υγείας δηλώνει ότι όλη η αγορά κινείται σε 6μηνες επιταγές, μαζί και ο ΕΟΠΥΥ στις υποχρεώσεις τους προς γιατρούς, ταμεία και φαρμακεία, συνδικαλιστές του χώρου, ασφαλιστικές εταιρίες και διάφοροι θεσμικοί φορείς κάνουν δηλώσεις ότι η είσπραξη ασφαλίστρων πρέπει να γίνει σε επτά μέρες και ότι τα μέτρα αφενός είναι σε καλή κατεύθυνση, αλλά θα τα πολεμήσουμε!

Έρχονται και άλλες δύσκολες μέρες για τον ασφαλιστικό κλάδο ως την άνοιξη! Σε όλη την ιεραρχία όλοι περιμένουν ουσιαστικές δράσεις και διευκολύνσεις από τους αρμοδίους!

nextdeal.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα