ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ξεπερνά κάθε όριο θράσους και υποκρισίας...



«Στο κρίσιμο ζήτημα της αντιμετώπισης της θέρμανσης των πολιτών και του φαινομένου της αιθαλομίχλης, η κυβέρνηση ξεπερνά κάθε όριο θράσους και υποκρισίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.
Όπως σημειώνει δεν μπορεί να...
εξηγηθεί αλλιώς ότι «ενώ η κυβέρνηση αρνείται επίμονα να δεχθεί τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, την ίδια στιγμή κάνει συστάσεις στους πολίτες να μην ανάβουν τα τζάκια
γιατί αυξάνονται τα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα».

«Τι τους προτείνει αλήθεια; Να παγώσουν οικειοθελώς;», διερωτάται η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει: «Και σαν να μην έφτανε αυτό, μιλάει για παροχές δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος μόνο όταν ξεπεραστούν τα ανώτερα επιτρεπτά όρια των σωματιδίων, ενώ λογικά δωρεάν ρεύμα θα πρέπει να δοθεί εξαρχής στους πολίτες για να ζεσταθούν, ώστε να προληφθεί το φαινόμενο της αιθαλομίχλης. Πρόκειται περί παραλογισμού».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση «να μειώσει τον ΕΦΚ και να δώσει δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για να μπορέσουν να ζεσταθούν αξιοπρεπώς οι συμπολίτες μας, ιδιαίτερα τις γιορτινές αυτές μέρες, γεγονός που θα μειώσει παράλληλα τα αιωρούμενα σωματίδια και τις δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία και δεν θα επιβαρύνεται η ατμόσφαιρα των πόλεων από την αιθαλομίχλη». «Ειδάλλως, η κυβέρνηση θα είναι ο ηθικός αυτουργός για ό,τι συμβεί», καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η αιθαλομίχλη είναι έκφραση της ενεργειακής φτώχειας», παρατηρεί η ΔΗΜΑΡ και σημειώνει ότι «η άρση της εξίσωσης φόρων του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης είναι πλέον απαραίτητη». Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή τις συστάσεις των υπουργών ΠΕΚΑ, Υγείας και Οικονομικών για την αιθαλομίχλη, η Δημοκρατική Αριστερά καλεί την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για όλους του πολίτες που κρυώνουν.

Επίσης, σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, «χρειάζεται η χρηματοδότηση παρεμβάσεων ευρείας κλίμακας για την ενεργειακή αναβάθμιση του οικιστικού ιστού, την εξοικονόμηση ενέργειας και την οικονομική θέρμανση στις κατοικίες».

Επίθεση στην κυβέρνηση για το ζήτημα της αιθαλομίχλης και τις συστάσεις εξαπέλυσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, με αφορμή τις ανακοινώσεις των υπουργών Οικονομικών, Ενέργειας και Υγείας για την αιθαλομίχλη. «Χαμένη στην αιθαλομίχλη, η συγκυβέρνηση συνεχίζει την ανάλγητη πολιτική της με το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης και παραδίδει τον εξαθλιωμένο ελληνικό λαό στο κρύο, βαθαίνοντας έτσι την ανθρωπιστική κρίση που πλήττει την πατρίδα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά...
tvxs.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα