ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ HIV...

Μια νέα θεραπεία που καθαρίζει το αίμα από τα κύτταρα που έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV αλλά βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση, ανέπτυξαν επιστήμονες στις ΗΠΑ.
Όπως αναφέρουν ...

στην ανακοίνωσή τους, τα κύτταρα αυτά καταστρέφονται με τη βοήθεια της ραδιο-ανοσοθεραπείας, μιας θεραπείας που έχει χρησιμοποιηθεί ήδη για την αντιμετώπιση του καρκίνου και η οποία φαίνεται πως σε συνδυασμό με τη μέθοδο
που χορηγείται σήμερα για το AIDS μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στη θεραπεία της ασθένειας.
Τη μελέτη για τη δράση της ραδιο-ανοσοθεραπείας πραγματοποίησαν ερευνητές από το Κέντρο Έρευνας για το AIDS Αϊνστάιν – Μοντεφιόρε στη Ν. Υόρκη, οι οποίοι παρουσίασαν τα αποτελέσματά της σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ.
Όπως εξήγησαν, η αντιρετροϊκή θεραπεία υψηλής δραστικότητας (HAART) που χορηγείται σήμερα παρουσιάζει πολύ καλά αποτελέσματα, ωστόσο φαίνεται ότι αφήνει κάποια μολυσμένα κύτταρα στο αίμα, τα οποία βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση.
Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός δεν θεραπεύεται πλήρως, άρα ενδέχεται να υπάρξει κάποια υποτροπή. Ωστόσο, η ραδιο-ανοσοθεραπεία φαίνεται ότι μπορεί να καθαρίσει το αίμα από τα συγκεκριμένα κύτταρα, γεγονός που διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της μελέτης, στην οποία οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν δείγματα αίματος από ασθενείς που είχαν υποβληθεί στην αντιρετροϊκή θεραπεία υψηλής δραστικότητας (HAART).
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, χάρη στη ραδιο-ανοσοθεραπεία τα κύτταρα σκοτώνονται καθώς ένα αντίσωμα που μεταφέρει ακτινοβολία συνδέεται με την πρωτεΐνη gp41 του ιού.
Όπως είπε η επικεφαλής της μελέτης, δρ Ekaterina Dadachova, «όταν η θεραπεία αυτή χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τη θεραπεία HAART, σκοτώνονται αντίστοιχα τα μολυσμένα κύτταρα και ο ιός».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα