Συγκέντρωση ενάντια στη καταστολή των ΜΑΤ...


Σε συγκέντρωση καλεί τη Δευτέρα στις 12.00 η Αυτόνομη Παρέμβαση, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, την ώρα που 18 αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ και των ΜΑΤ λογοδοτούν στην δικαιοσύνη για...

την βία και την καταστολή κατά διαδηλωτών και ανύποπτων πολιτών στη μεγάλη διαδήλωση
που έγινε στις 29 Ιουνίου 2011 κατά τη διάρκεια ψήφισης στη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Δεκαοκτώ αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ και των ΜΑΤ, ανάμεσα στους οποίους και επικεφαλής διμοιριών, κατηγορούνται ως φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί για την επιχείρηση σοκ και τρόμου που εξαπέλυσαν εναντίον διαδηλωτών στη μεγαλύτερη συγκέντρωση του καλοκαιριού του 2011.
Δυόμισι χρόνια μετά το όργιο της βίας και τις ακρότητες που διεπράχθησαν στο κέντρο της Αθήνας από την αστυνομία, η οποία χτύπησε απρόκλητα και με αγριότητα μέχρι και θαμώνες καταστημάτων αλλά και τα ιατρεία του Μετρό και του Συντάγματος, με συνολικά 500 πολίτες να καταλήγουν στα νοσοκομεία, η υπόθεση φθάνει επιτέλους στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών. Δεκαοκτώ αστυνομικοί θα καθίσουν στο εδώλιο για τα εγκλήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροήν και της έκθεσης πολιτών σε κίνδυνο.
Όπως επισημαίνει η Αυτόνομη Παρέμβαση που καλεί σε συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 12: "Το τελευταίο ιδιαίτερα διάστημα εντείνεται η βία, η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός και δεκάδες συνδικαλιστές οδηγούνται στα δικαστήρια, ενώ λαϊκές και εργατικές κινητοποιήσεις βγαίνουν παράνομες. Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι, με τα βάρβαρα μέτρα που συνεχίζει να παίρνει σε βάρος της κοινωνίας, οι αντιδράσεις θα ενταθούν την επόμενη περίοδο, ενώ οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι ευρωεκλογές μπορεί να σημάνουν την πλήρη κατάρρευσή της. Μοναδικό της όπλο λοιπόν είναι η βία και η τρομοκρατία και γι’ αυτό έχει μεγάλη αξία, τη Δευτέρα 20/01/2014, που η βία βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, όπου κατηγορούμενοι είναι το κράτος και τα ΜΑΤ και κατήγοροί τους οι συνδικαλιστές και οι πολίτες που βίωσαν την «περιποίηση» απ’ αυτούς τους μηχανισμούς, να παραβρεθούν, να διαδηλώσουν και να συμπαρασταθούν, τα συνδικάτα και άλλοι μαζικοί φορείς και οργανώσεις".
enet.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα